Ekonomi
  • 1.5.2006 10:25

KREDİ KARTI BORCUNA TAKSİT İÇİN BUGÜN SON GÜN

Kredi kartı borcunu taksitlendirmek isteyenlerin ilgili kurumlara başvurması gerekiyor Kredi Kartı Yasası'ndan yararlanmak isteyenler için bugün son gün. Borçlarını taksitlendirmek isteyenlerin başvurularını bugün mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekiyor.
      Kredi kartı mağdurlarının öncelikle bankaya müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuru PTT yolu ile de yapılabiliyor.
      Daha sonra mağdurların, ödenmesi gereken taksit tutarını belirleyerek bankaya havale göndermeleri ve tüketici mahkemesine, yasadan yararlanmalarının tespitine ilişkin dava açmaları gerekiyor.
     
     Kanundan kimler yararlanabilir?
      Bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar kendisine dönem sonu borcunu ödemesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış yada 31 ocak 2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olan tüm kredi kartı borçluları, bu maddeden faydalanabilecek.
     
     Başvuru nasıl yapılmalı?
      Yapılacak başvuruların hukuki bir anlam ifade etmesi ve gerektiğinde başvuru yapıldığının ispat edilmesi için başvuruların; PTT yoluyla iadeli taahhütlü veya noterden gönderilecek ihtarname aracılığıyla yapılması gerekiyor.
     
     Getirilen yeni düzenlemeler
      1 martta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre kredi kartı kullanımında getirilen yeni düzenlemeler şöyle:
      Kartlı sistem kurmak, kart çıkarmak, üye işyerleriyle anlaşma yapmak, bilgi alışverişi, takas ve mahsuplaşma faaliyetinde bulunmak isteyen kuruluşlar, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan (BDDK) izin alacak Kart çıkaran kuruluşlar, talepte bulunmayan veya sözleşme imzalamayan kişiler adına hiçbir şekilde kart veremeyecek. Bu kuruluşlarca genel müdürlük veya şube haricinde kredi kartı talebi toplanabilecek yerler, BDDK'nın uygun görüşü alınarak, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından müşterek belirlenecek.
      Asgari tutarın, son ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödenmemesi durumunda, bir aylık sürede bu tutarın ödenmemesi ya da banka kartı ile kredi kartı kullanımından dolayı adli cezaların uygulanması halinde, kullanıcının kredi kartları iptal edilecek ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenemeyecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER