Yaşam
  • 12.5.2006 03:01

MAGAZİN DÜNYASININ 'AKITAN' VE 'TUTAN' KADINLARI!..

Perihan Mağden, Yeni Aktüel dergisindeki köşesinde yer verdiği 'Akıtan Kadın/Tutan Kadın' başlıklı yazısında magazin dünyasını karıştıracak gibi görünüyor. Mağden yazısında; Nilüfer ve Ajda Pekkan'ı "Tutan kadın", Deniz Seki'yi "Akıtan kadın", Sezen Aksu'yu ise "Akıtan-dı, şimdi tutuyor" sözleriyle değerlendiriyor.

Perihan Mağden, Yeni Aktüel'deki köşesinde magazin dünyasının ünlü kadınlarını örnek vererek ilginç bir yazı yazdı. 'Akıtan kadın' ve 'tutan kadın' şeklinde iki yeni kavramı tartışmaya açan Mağden; Nilüfer, Deniz Seki, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ı da konuya dahil etti. Mağden, söylediği şarkılarda kime hitap ettiği konusunda bugüne kadar ağzını bile açmadığı için Nilüfer'i 'tutan kadın' olarak niteledi ve şöyle devam etti: "Başına ne gelirse gelsin 'tutan' kadın. Çenesini tutan kadın. Başını dik tutan kadın. Onurunu. Gururunu. Kendini. Kendini... Deniz Seki mesela hakiki akıtan bir kadın. Ağbi yani bu kadar mı akıtmak, hatta akmak olur? Salon koltuğunda dahi doğru düzgün oturmaya muvaffak olamıyor kadın. Kaykılıyor, başını uyur gibi yaslıyor, öne eğiliyor, arkaya yatıyor, bacaklarını açıyor, memeleri zaten ortada, tekrar bacaklarını kapıyor, ki az sonra açabilsin. Yani bir tekila bardağındaki alkolden patlamasına ramak kalmış kurtçuk arrrkadaşım bile; bilmem bu kadar dolgun ve şehvetli hareketli olabilir mi? Deniz Seki o kadar çok konuşuyor, o kadar ifşaatçı, o kadar akıyor, akıtıyor ki; insanın içinden Cüneyt Arkın'ın gençliğine 'matmazel lütfen susar mısınız artık?' dedirterek üç-dört tokat attırası, Seki'nin hıçkırıklara boğularak Cüneyt Arkın'ın gençliğinin koynuna, pardon boynuna atılası, bu ikili birleşirken de kameraya uzayın sonsuzluğunda DünyayıDüşürenAdamlaKadını aratması, filan geliyor.

AJDA HİÇ DÖKÜLÜP SAÇILMAZ

Bu kadın (Deniz Seki yani) 'İcabında şahane sözler yazan, fevkaladenin fevkinde besteler yapan, gençsin, güzelsin, herrrşeyin var arrrkadaşım bu kadar dökülüp saçılmasan da kendini bizden soğutmasan' dedirten bir kadın yani. Bu lafları da ben değil, öbür jüriden Bülent hanımlan Armağan bey söylediler... Ajda mesela tam anlamıyla bir tutan kadın. Hiç dökülüp saçıldığına şahit oldunuz mu?.. Zira Ajda dökülse de, dökülürse de, canı dökülmeyi isterse de, öylesine 'bu dünyalar'a ait değildi, öylesine 'mevzu dışı'dır ki; kimse değil, dökülüp saçıldığını ne dediğini/kast ettiğini filan anlamaz. Anlayamaz. O da tutan kadın olarak bütün asaleti ve cazibesiyle uzaylarımızın sonsuzluğunda uzay gemisiyle uzak uzak dolanır durur... Sezen Aksu akıtan kadın mı? Evet akıtan kadın-dı. Islah oldu. Bir kere zaten şarkıların, sözlerin/bestelerin yani ortada. Akıt akıt akıtıyorsun biz yaralıceylangönüllere. O zaman 'sevgili Sezen Aksu, röportajlarda, orda burada filan akıtmak niye?' diyebilirdik. Ki, Sezen Aksu fena halde vazgeçti akıtmaktan. Tutan kadın oldu. Bir tek konserlerinde çokçokçok konuşup ısrarmuhabbet akıtıyor anladığım kadarıyla. Dilerim bir gün o huyundan da vazgeçer. Yalnızca fevkaladenin fevkinde şarkılarını söyler. Gönüllerimiz caizadelenir."

(Mağden'in yazısının tamamı Yeni Aktüel'de...)

 

Akıtıyorsam tutmayı da beceririm

'Star Avı' yarışmasında iki hafta önce programı terk ettikten sonra geçen hafta jüri koltuğunda yerini alan Deniz Seki, Yeni Aktüel'e verdiği röportajda; Perihan Mağden'in kendisini eleştiren sözlerini de yanıtladı: "Perihan Mağden'i çok seviyorum. Çok takdir ettiğim, erkek gibi sözünün eri, ayaklarının üzerinde duran, bazı yönlerinden kendime benzettiğim bir kadın. Eleştirsin, canı sağolsun. Onun gibi aklı başında, gazeteciliğe saygı duyanlar eleştirse ne mutlu bana. Eleştirilmek, başarılı olduğunuzun göstergesidir. Düşünsenize bir şey yapmışsınız ama kimse hakkınızda konuşmuyor. Ne kötü. Doğru kişiler tarafından eleştirilmek güzel. Ona teşekkür ederim. 35 yaşındayım, bugünlerde akıtıyorsam yakında tutmayı da beceririm..."

BEN OYNAMIYORUM

Seki; Yeni Aktüel'e şu ilginç açıklamaları da yaptı:

* En nefret ettiğim şey yalan ve haksızlıktır. Zaten bu kadar zor bir hayatta yalanı ve haksızlığı kaldıramıyorum. Buna başvuranları da kınıyorum. İnsanın içi yüzüne yansır. Hayatta tek yalan söyleyemeyecek şey gözlerdir. Bakar ve anlarsın.

* 12 yıllık müzik kariyerim üzerine yemin ederim, (Star Avı'nda) ben oynamadım. Hissettiğini yüzüne ve gözüne yansıtan biriyim. Asla oynamam. Geriye dönüşüm doğal bir karar. Reyting için yapmıyorum.

/SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:03

İLGİLİ HABERLER