Asayiş
  • 3.7.2009 17:07

"MASKE" YAŞIYOR

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Köpek Eğitim Merkezinde kadrolu olarak bulunan köpeklerin ölümü üzerine, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde otopsi yapıldı. Otopsi raporunda, köpeklerin ''havasız'' kaldıkları için öldükleri ifade edildi.
Emniyet yetkilileri, köpeklerin, eğiticileri tarafından özel donanıma sahip bir minibüse konulduklarını ifade ederek, olayın, minibüsün fanında geçici süreyle meydana gelen teknik bir arızadan kaynaklanmış olduğunu sandıklarını belirtti.
Yetkililer, köpeklerin ölümlerinin yaklaşık yarım saat içinde gerçekleştiğini ancak normal koşullarda daha uzun bekletildikleri dönemlerde bu tür bir olay yaşanmadığını vurguladı.
Sıhhiye Çok Katlı Otopark'ta, geçen yıl yaklaşık 500 kilogram patlayıcı yüklenen minibüsü bularak kamuoyunun sevgilisi haline gelen ''Maske'' isimli köpeğin bu olayda ölmediğini, olay sırasında da araçta bulunmadığını belirten yetkililer, medyada yer alan ''Maske'' ile ilgili haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER