Gündem
  • 4.2.2013 11:45

Minare ve cemaat var, cami yok!..

SİVAS'ta 'çürük raporu' verilmesi üzerine yıkılan Huzur Camii'nin minaresi, sağlam olduğu gerekçesiyle yıkılmadı. Yaklaşık 1 yıldan bu yana  camileri yapılmayan cemaat, bir hayırseverin kendilerine tahsis ettiği garajda namaz kılıyor.

Camiye gelerek gerekli kontrolü yapan belediye ekipleri, çürük raporu verdi. 24 yıl önce inşa edilen Huzur Camii, yenisi yapılmak üzere geçen yıl belediye tarafından yıkıldı. Cami yıkılırken sağlam olduğu gerekçesiyle minaresi bırakıldı. Ancak, aradan 1 yıl geçmesine rağmen yeni cami yapılmadı. Camisiz minareyi her gördüklerinde üzüldüklerini belirten Huzur Cami Derneği Başkanı Eflatun Yılmaz, şöyle dedi:

"Camideki çatlakların onarılması için belediyeye müracaat ettik. Yapılan kontrolden sonra cami için çürük raporu verildi. Geçen yılda burası yıkıldı. Şu anda da planlaması yapılıyor. Yaz aylarında temelinin atılmasını bekliyoruz. Minarenin olması ama cami olmaması ilginç. Buradan her geçtiğimizde büyük üzüntü duyuyoruz."

CEMAAT NAMAZINI GARAJDA KILIYOR

Yıkılan caminin cemaati namazını minare yakınındaki Abdullah Kılcı'nın 2 katlı evinin altında bulunan garajda kılıyor. Müftülük ve valilik onayıyla mescit yapılan garaja sadece 25 kişi sığabiliyor. Minareye bağlı hoparlör sistemi ile ezan da garajdan okunuyor. Hayırsever Abdullah Kılcı, "Caminin yıkılmasından hepimiz çok büyük üzüntü duyduk. Caminin yıkılması nedeniyle cemaatimizin dağılmaması için evimin altındaki yeri camiye tahsis ettim. Cemaatimiz ibadetini evimin altındaki garajda yapıyor" dedi.

Yeni cami inşaatına bu yıl başlanacağı açıklandı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER