Gündem
  • 7.10.2006 12:26

MURAT KARAYALÇIN : "CHP-DSP-SHP İTTİFAKI İKTİDAR GETİRİR"

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA  - Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP, DSP ve SHP'nin 2007 yılında yapılacak seçimlerde ittifak yapmaları halinde, yüzde 27'in üzerinde oy alarak iktidara geleceğini ileri sürdü.


SHP Parti Meclisi'nde konuşan Karayalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karayalçın, erken seçim yapılmamasının artık kesinleştiğini ifade ederek, seçimlerin 2007 yılının sonbaharında yapılacağını kaydetti. Seçilme yaşının 25'e indirilmesi yönündeki hükümetin çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Karayalçın, AK Parti'nin bu düzenlemeyi yaptıktan sonra ülkeyi seçimlere götüreceğini savundu.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de görüş belirten Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletvekili seçimlerini direkt etkileyeceğini söyledi. Bu yıl meydana gelen orman yangınlarının bile Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle bağlantılı olduğunu düşünenlerin bulunduğunu kaydeden Karayalçın, "Her yıl Marmara ve Ege'de yaz aylarında yangınlar çıkar ve bin hektar gibi orman alanları yanar. Bu yıl çıkan yangınlarda 4 bin hektar orman alanı yandı. Bunu bile cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlayanlar oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri herkes tarafından ilgiyli izleniyor. Biz Anayasa'nın 102. maddesinin değiştirilerek Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini istiyoruz. CHP Milletvekilleri 102. maddenin değiştirilmesine ilişkin bir önerge hazırlayıp ve TBMM'ye sunmalıdır" diye konuştu.


SHP'nin yapılacak genel seçimlere tek başına katılacakmış gibi hazırlandığını, ancak ittifak imkanlarını da değerlendirmeyi planladığını anlatan Karayalçın, Sonar'ın yaptığı son ankete göre seçmenlerin sol partilerin ittifak yapmasını istediğini, ancak sağ partilerin ittifakına önem vermediğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye'nin tarihinin en büyük yoksulluk ve işsizliğiyle karşı karşıya olduğunu iddia eden Karayalçın, Cumhuriyet'in temel değerlerinin ise tehdit altında olduğunu vurguladı. Karayalçın, "Böyle bir ortamda yurttaşlarımız ittifak istiyor. Hem de şimdiye kadar hiç istemediği kadar ittifak talep ediyor. Halkın sesine kulak vermeliyiz, biz SHP olarak halkın sesine kulak veriyoruz. CHP-DSP ve SHP seçil ittifakı yaparsa yüzde 27'in üzerinde oy alır. İttifak olursa iktidar oluruz. Ama CHP ve DSP'nin ittifaka sıcak bakmadığını duyuyoruz. Bunu halk bilmeli, halka bunu anlatmalıyız" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER