Gündem
  • 7.10.2006 12:53

EROTİK CHATLEŞME AK PARTİ'Yİ KARIŞTIRDI

SAMSUN AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Hakan Karaduman, parti çalışanı bir kadın hakkında, bir partiliyle chatleşirken müstehcen sözler sarfettiği iddiasıyla parti disiplin kuruluna sevk edildi. MHP Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesiyle açılan davaya da bakan hukuk bürosunun ortaklarından olan Karaduman, “Bu cümleler yoruma açıktır. Size göre müstehcendir, bana göre argodur. Bunların ne olduğunu size söyleyemem. Disiplin kurulunun kararından sonra detaylı bir açıklama yapacağım'' dedi.
      Samsun AKP İl Başkanlığı’nda yaşanan cinsel içerikli chatleşmeler büyük şok yarattı. Partili bir kadın hakkında yapılan cinsel içerikli chatleşmeler nedeniyle Gençlik Kolları Eski Başkanı Avukat Hakan Karaduman geçici ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevkedildi. MHP İl Başkanı İbrahim Özyer’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 2004 yılında kişilik haklarına saldırı yaptığı iddiasıyla açılan davaya bakan ve kaybeden Aksoy- Şengül-Karaduman Hukuk Bürosu’nun ortaklarından olan Hakan Karaduman'ın, AKP il Başkanlığı’nda bulunan G.Ç. isimli partili bir arkadaşı ile yaptığı chatleşmede, parti sekreteri S.Ş. hakkında müstehcen kelimeler kullandığı iddia edildi. Çağlayan’ın partideki bilgisayarı kullanarak yaptığı bu chatleşme, S.Ş. tarafından bulununca olay yaklaşık 2 hafta önce patlak verdi vee S.Ş. Karaduman hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Hakan Karaduman il yönetimi tarafından parti tüzüğünün 116’ncı maddesi, 3’ncü bendine göre parti yöneticileri ve üyeleri hakkında gerçek dışı haber yaymak, iftira, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak suçundan geçici ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildi.
     
     ‘BENİM DÜŞÜNCEM DEĞİL’

      Karaduman, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu olayın gündeme gelmesine anlam veremediğini belirterek, “Adı geçen bayan sekreter 2004 yılında işten ayrılmıştı. Geçtiğimiz Temmuz ayındaki il kongresinden sonra tekrar sekreter olarak işe başladı. Adı geçen bayanın para mevzuları olmuş. Bazı kişilere borcu varmış. Parti içerisinde de bazı yakınlaşmalar olmuş. Bu sadece benim düşüncem değil. Gençlik kollarında olan arkadaşların görüşleri. Bunlar da bana onlardan geliyor'' dedi. AKP İl Başkanlığı’nda bulunan G.Ç. isimli arkadaşı ile MSN üzerinden chat yaptıklarını söyleyen Hakan Karaduman şunları anlattı:
      “G.’nin söylediğine göre sekreter gelince o MSN’yi kapatmış. Sekreter daha sonra bigisayarda geçmişe yönelik yapılan görüşmeleri bulup çıkarmış ve şikayetçi olmuş. Yani biz konuşup kapattık. Bunlar delil olarak kabul edilemez. Bu cümleler yoruma açıktır. Size göre müstehcendir, bana göre argodur. Bunların ne olduğunu size söyleyemem. Disiplin kurulunun kararından sonra detaylı bir açıklama yapacağım. Bunların basına yansıması bana ve partiye zarar verir. Ayrıca ben sadece disiplin kuruluna sevk edildiğimi biliyorum. Ama ne konuda sevk edildiğimi bilmiyorum. Disiplin kurulunun kararından sonra detaylı bir açıklama yapacağım.''
     
     PARTİ AVUKATI İNKAR ETTİ

      Olayda adı geçen G.Ç. ise konuyla ilgili görüşmek istemediğini sorulan soruları yanıtlamayacağını belirterek telefonu kapattı. AKP Samsun İl Başkan Yardımcısı İsa Akman ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, Hakan Karaduman’ın neden disiplin kuruluna verildiğini kendisine sormak gerektiğini söyledi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı S.Ş. ise konuyla ilgili görüşmek istemeyerek telefonu Avukat Adem Güney’e aktardı. Aynı zamanda partinin avukatı olduğunu da söyleyen Adem Güney ise, Hakan Karaduman’ın başka bir konudan dolayı disiplin kuruluna verildiğini ileri sürerek, “Olayın sekreter bayanla ilgisi yok. Seçim sürecinde yaptığı bazı açıklamalardan dolayı disiplin kuruluna verilmiştir. Kendisinin de ifadesi alınmıştır'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER