Gündem
  • 24.7.2006 08:41

'O KOYUN ARTIK CHP'Lİ, KESMEYİN'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hürriyet aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı ’kurban fetvası’na uygulamalı olarak destek verdi.

CHP’Lİ BİR KOYUN

Baykal, Bardakoğlu’nun, "Karşılamalarda, temel atma törenlerinde, açılışlarda kurban kesmeyin; burs verin" fetvasına uygun olarak CHP Sivas örgütlerinin kendisi için kesmeye hazırladıkları koyunların kurban edilmesini engelledi. Baykal, Sivas’ın Eşikli beldesi girişinde kendisi için kurban kesmeye hazırlanan partililere, "Koyunu kesmeyin, artık bu geleneği yavaş yavaş ortadan kaldıracağız. Kesmiş kadar oldunuz. Koyun benim size emanetim olsun" diye seslendi. Baykal, "Ona sahip çıkın, o artık CHP’li" esprisi yaptı.

PARTİ GELENEĞİ

Baykal aynı uygulamayı Sivas’ın Çat beldesi girişinde de gerçekleştirdi. Çat girişinde kurban kesmek isteyen partilileri durduran Baykal, "Birçok yerde kurbanın kesilmesini engellemeyi başarıyoruz. Kurban kesilmemesi umarım partimizin bir geleneği haline gelecek. Bu noktada Sayın Bardakoğlu’nun fetvası da halkımıza yol gösterici olacaktır" dedi.

Baykal, önümüzdeki hafta içerisinde Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu’na, son dönemdeki açıklamaları nedeniyle bir destek ziyaretinde bulunacağını da hatırlattı.

/Okan KONURALP - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:15

İLGİLİ HABERLER