Eğitim
  • 5.8.2006 15:45

ÖĞRETMENLERİN MORALİ BOZULDU

Her yıl Ağustos ayı başında belirlenen eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği konusunda görüşlerini açıklayan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Geçen yıl 400 YTL olarak ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, duyumlarımıza göre Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından bu yıl 425 YTL olarak öngörülmüştür. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, sadaka kabilinden verilen bu para oldukça yetersizdir. Öğretmenin bu parayla yeni bir eğitim yılına hazırlanabilmesi, ihtiyaçlarını tamamlayabilmesi mümkün değildir. Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanını yaşamaya başlayan öğretmenlerimizin morali bu kötü haberle şimdiden bozulmuştur", dedi.

 

Avcı, konuya ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü; Sayın bakan bilmelidir ki, 425 YTL hiçbir sorunun çözümüne yardımcı olamaz. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin ekonomik sorunları, kalıcı çözüme ulaştırılmalıdır. Kamuda ki işçiler ve memurlar arasında en düşük ücreti alan eğitimcilerdir. 760 YTL maaş reva görülen öğretmenlerimiz, yaptıkları işin karşılığını maalesef alamamaktadır. Yani, öğretmenlerimizin hakkı verilmemektedir.

 

 

EĞİTİM BİR BÜTÜNDÜR, AYRIM YAPILMAMALI

Yüzde 6.5 zamlanarak 400 YTL'den 425 YTL'ye çıkartılması öngörülen eğitim öğretim hazırlık ödeneğinin ödenmesi konusunda da adaletsiz davranıldığını belirten Avcı, "Yalnızca öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğinin Eğitim kurumlarında görev yapan tüm kamu çalışanlarına da ödenmesini, tüm eğitim çalışanları, üniversitelerin akademik ve idari personeli, YÖK, Yurt-Kur ve ÖSYM çalışanları da yaralanmalıdır. Okullarımızda kimsenin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Eğitim hizmetlerinin halka sunumunda büyük katkı ve emekleri geçen hizmetli, şoför, bekçi, hademe, teknisyen, memur v.b. kadrolarındaki eğitim çalışanları kendilerini "üvey evlat" olarak görmektedir. Memur arkadaşlarımız da eğitim kurumlarında hizmet veriyorlar. Zaten yılda bir ve devede kulak gibi ödenen bu paradan, okullarda görevli bütün personelin yararlanması gerekir. Çünkü, eğitim bir bütündür. Eğitim çalışanlarının bir kısmını kenara çekerek ayrı tutamazsınız" dedi.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ YILDA İKİ KEZ 500 + 500 YTL OLMALIDIR

Bu nedenle hükümet en düşük öğretmen maaşını 760 YTL'den 1,000 YTL'ye, ek ders ücretini 5 YTL'den, 7.5 YTL'ye çıkarmalı, eğitim döneminin başında yalnızca öğretmenlere verilen "hazırlık ödeneği" yılda iki kez olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına 500+500 YTL olarak verilmeli ve  hükümet izleyeceği sosyal ve ekonomik politikalarla eğitim çalışanlarının refahını ve toplumsal itibarını yükseltilmelidir.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:08

İLGİLİ HABERLER