Medya
  • 6.12.2004 07:25

"OKAN BAYÜLGEN MARKASI KAN KAYBEDİYOR!.."

Ali Atıf Bir'in Hürriyet'teki yazısı:

OKAN Bayülgen Kanal D’de Zaga’da eskidiğinin farkında kendine NTV’de ‘Herkes Bunu Konuşuyor’ ile cila yapmaya çalıyor.

NTV’deki program Okan Bayülgen adaklı değil ama..Konu odaklı..Bu da Okan Bayülgen markasının artık ‘demode’ olmaya yüz tuttuğunu gösteriyor. Eğer konu ve konuklar ilginçse az da olsa birileri Okan’ı konuşuyor. Değilse hiç kimse Okan’ı konuşmuyor. Anlayacağınız Okan Bayülgen markası oldukça kan kaybediyor. Neden?

Nedeni Türkiye’ye özgü bir hastalık. Komedyenler, showmanlar ‘komedyen ve shovman algısını’ hazmedemiyor, daha ciddi bir algılanma sevdasına düşüyorlar. Daha ciddi algılanmak için de ya kendilerince ‘ciddi’ işlere soyunuyorlar ya da hadlerini aşan laflar ediyorlar. Bu çabanın sonucunda da markalarının özüne zarar veriyorlar. Bakınız Cem Özer. Metin Akpınar’ı ve Perran Kutman’ı da kısmen aynı kefeye sokmak mümkün.

Okan Bayülgen’in ek bir sorunu daha var. O, aynı zamanda varolan marka ününü medya ve reklam dünyasında paraya tahvil etmeye çalışıyor. Bu nedenle de ek bir ‘ciddiyet’ çabası içinde. Böyle bir çaba içinde olmasa Bayülgen niye haddini aşıp, seçim gecesi akşamı siyaset uzmanlığına soyunsun. Niye ‘medya arkalarıyla’ dalga geçerken haddini aşıp medya ettiği dersi vermeye kalksın. Ya da niye eleştirildiğinde saldırganlaşıp, sağa sola çamur atmaya kalksın. Niye? Bizim bilmediğimiz başka bir neden olabilir mi?

Bilirsiniz, otomobiller belirli bir kilometreye ulaşınca, bakıma alınır ve eski güzel günlerine döndürülürler. Hani Bayülgen İletişim Fakültesi mezunu olsa diyeceğim ki, ‘Yuvana Dön Okan, sana bir bakım yapalım, özün kurtulsun!’. Ama değil.. Bekleyip Bayülgen markasının nasıl kan kaybettiğini izlemekten başka çaremiz yok. Üzüle, üzüle.. Uyara uyara.. Bayülgen’e uyarılarımız devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:24

İLGİLİ HABERLER