Gündem
  • 30.10.2005 02:48

ORG.ÖZKÖK : REKTÖRLER EYLEM İÇİN BANA SORSALARDI UYGUN BULMAZDIM

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Cumhuriyet Resepsiyonu’na ‘rektörler eylemi’ damgasını vurdu. Sezer’den farklı tavır sergileyen Org. Hilmi Özkök, ‘Bana sorsalardı uygun bulmazdım’ mesajı verdi.

Resepsiyonda Org. Özkök, şunları söyledi: Bizim çok okullarımız var. Rektörlerle de iyi ilişkilerimiz var. Zaman zaman gelirler. Ama benim bilgim dahilinde politik amaçlı veya anayasal kurumu karşısına alan bir hareketi temsil eden bir grup karşımıza gelip konuşamaz. Ama öyle almam. Ama, belli bir hareketin içinde, hele bazı boyutlar, amaçlanın dışına çıkmışsa; ona biz muhatap olmayız. O konuya değinmek istemiyorum. Çünkü, çok tartışıldı, çok konuşuldu ve akıllar çok karışık. Herkes birşey söylüyor. O bakımdan ben sizlerin takdirine bırakıyorum.

RETÖRLERE SOĞUK BAKARDIM

Bana grup olarak da gelip, şu durumda yapsalardı, soğuk bakardım. Açıkça söylüyorum. Birşey olmadı, yani şimdi olmadık şeyi soruyorsunuz bana, ama fikrimi izah edeyim diye söylüyorum. Ama bir YÖK Başkanı, benim en saydığım kişi her zaman gelir. Bir üniversite rektörü önemli bir şey varsa bana gelir. Toplu hareket için gelinirse, o beni ilgilendirmiyorsa... Mesela harp okulumun eğitimi ile ilgili geleceklerse, gelsinler. Böyle bir şey istemediler benden, açıkça söyleyeyim.

Şartlar 28 Şubat’tan farklı

GENELKURMAY
Başkanı Özkök resepsiyonda çeşitli konulara temas etti. Özkök, ‘Sık konuşulmasında fayda olduğunu zannetmiyorum. Eskiden genelkurmay başkanları da fazla konuşmazlardı. 28 Şubat sürecinde konuşulmak zorunda kalınmıştır. O zaman ben bu makamda olsaydım belki öyle davranırdım, o zamanki şartlarda. Ama benim şartlarım ayrı. Benim bulunduğum şartlara göre hareket etmek durumundayım’ dedi. Özkök, ‘Sabrımız taşıyor’ mesajının, Hükümet’e yönelik olmadığını, bazı internet sitelerinde sınırı aşan hakaret dolu yayınlar yapıldığını vurguladı. Özkök, ‘Bazıları TSK’yı arslan, kendileri de arslan terbiyecisi sanıyorlar. Sitelerde, bana yönelik de bir sürü hakaret var. Gerektiği zaman da yasal yolları işletiyoruz’ diye konuştu.

4 senede bir mide verdim

ORGENERAL
Hilmi Özkök,4 senede bir mide verdim. Yani öyle bakmayın benim çok şey göründüğüme...’ dedi ve şöyle sürdürdü: Kolay değil benim bulunduğum makamda bulunmak. Sorumlu davranmak istiyorum. Milletime, devletime, hükümetime zarar vermek istemiyorum. Doğruları da söylemek istiyorum ve doğruları da söylüyorum gerektiği yerde. Ama bunu o beğensin, bu beğensin veya beni alkışlasınlar diye yapmıyorum ki görevim olduğu için yapıyorum, milletimi sevdiğim için yapıyorum.

HEPİMİZE AİT

Bu Cumhuriyet hepimizin. Şu güzelliğe bakın. Şu yaşadığımız günlere bakın. Bunları hepimiz savunmalıyız. Niye sadece silahlı kuvvetler savunsun. Herkes seviyor, Bu cumhuriyet hepimizin cumhuriyeti. Şu güzelliğe bakın, yaşadığımız günlere bakın. Yani bunları hepimiz savunmalıyız. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER