Eğitim
  • 18.7.2006 14:19

ÖSS EŞİT AĞIRLIK BİRİNCİSİ ELEKTRONİK BÖLÜMÜNÜ İSTEDİ

BAYAZIT CEBECİ-EDA HAN
ANKARA  - ÖSS'de Eşit Ağırlık ve Sözel'de birinci olan Atatürk Anadolu Lisesi mezunu Abdurrahman Yılmaz, devam ettiği dershanede bir açıklama yaptı.


Eşit Ağırlık ve Sözel'de birinci Sayısal 2'de 2. olan Yılmaz, çok mutlu olduğunu belirterek, "Rüyada gibiyim" dedi. Emeğinin karşılığını almanın mutluluğunu taşıdığını söyleyen Yılmaz, ailesine, okuluna ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Sabah 07.00'da kalktığını akşam 23.30'da yattığını söyleyen Yılmaz, kendine göre bir program düzenleyerek buna göre çalıştığını söyledi. birinci olduğunu televizyondan öğrendiğini açıklayan Yılmaz, elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü istediğini ancak henüz hangi üniversite olacağına karar vermediğini kaydetti. Arkadaşlarıyla basketbol oynamaktan hoşlandığını açıklayan Yılmaz, okulun kendine iyi bir ortam sağlamasın başarısına katkısının büyük olduğunu kaydetti. Annesinin evhanımı babasının ise Bayındırlık ve İskan bakanlığı'nda memur olduğunu açıklayan Yılmaz, Fenerbahçeli olduğunu belirtti. Dershanedeki öğretmenleride Yılmaz'nı başarısını kutlayarak duydukları mutluluğu açıkladılar. Dershanenin Yılmaz'a burs vereceği kaydedildi.


Öte yandan, Yılmaz'ın evinde de büyük mutluluk yaşandı. Yılmaz'ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda memur olan baba Faruk Yılmaz'a sevinçli haberi arkadaşları telefonda vermiş. Anne ise televizyondan öğrenmiş. Duygularını anlatan anne baba çok muttu olduklarını çocuklarının düzenli çalışması sonucu bu başarıyı elde ettiklerini anlattı.

Anne Zeynep Yılmaz, Abdurrahman'ın kendini bilen bir çocuk olduğunu ve neyi ne zaman çalışacağını bildiğini söyledi. Abdurrahman'ın ilkokuldan beri test çözmeyi ve matematiği çok sevdiğini anlatan anne Yılmaz, 'Anne babalara öneriniz ne olur?' sorusuna, "Kızarak bağırmayla olmaz. Onlarla arkadaş olmak lazım" dedi. Anne Yılmaz çocuklar seslenerek, zamanlarını çok iyi değerlendirmelerini istedi. Baba Faruk Yılmaz ise haberi arkadaşlarının telefonla verdiği belirterek çok mutlu olduğunu söyledi. Birinciliği beklediklerini ifade eden baba Yılmaz, ancak oğlunun işaratleme yaparken kaydırma yapabileceğini söylediğini birinci olamasa bile ikincilik ve üçüncülüğü kesin beklediklerini kaydetti. İlkokuldan beri çocuğunun çok başarılı olduğunu belirten Faruk Yılmaz, Abdurrahman'ın üçüncü sınıftan beşinci sınıfa atladığını söyledi. "Hediye alacak mısınız?" yönündeki soruya Yılmaz, "Devlet memuruyum. Ona göre birşey alacağım" cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER