Gündem
  • 27.6.2020 23:38

ÖSYM'nin YKS'de sorduğu soru büyük tepki çekti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) açıklamasında, ”Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada YKS'nin ilk oturumu TYT'nin 188 sınav merkezinde güvenle tamamlandığını bildirdi. Açıklamada, “Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

Yarın YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır. ÖSYM Başkanlığı olarak yarın gerçekleştireceğimiz AYT ve YDT oturumlarında tüm adaylarımıza başarılar dileriz” denildi.

Mabel Matiz bile şaşırdı

Sınav sorusunda çıktığını öğrenen Mabel Matiz de şaşkınlık yaşayarak "Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu. Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey." paylaşımında bulundu. Bir vatandaş ise YKS'yi "YSK" olarak yazan Mabel Martiz'i ve ÖSYM'yi eleştiren bir yorumda bulundu.

Öte yandan Barbaros Şansal'dan Mabel Matiz'e dikkat çeken bir yorum geldi. Şansal "Süper tam da 'onur' gününde" dedi.

Büyük tepki çekti

Eşcinsel savunucusu olarak bilinen ve "Velev ki ibneyiz" pankartı taşıyan Mabel Martiz'in bir şarkısının sınav sorusu olarak sorulması büyük tepki çekti.

 

Güncellenme Tarihi : 28.6.2020 09:51

İLGİLİ HABERLER