Gündem
  • 11.10.2008 09:56

ÖZ’DEN ‘BENİ YARGILAMAYIN’ BAŞVURUSU

Hrant Dink cinayetinde ihmali bulunduğu iddiasıyla Trabzon Valiliği tarafından hakkında soruşturma izni verilen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak kendisi için verilen yargılama iznine itiraz etti.
İTİRAZ DİLEKÇESİ
DİNK’E yönelik silahlı saldırıyı önceden bilmelerine rağmen bu konuda tedbir almayan ve saldırıdan önce edinilen bilgilerin yer aldığı belgeyi, saldırıdan sonra hazırlanmış gibi tanzim ettiği gerekçesiyle aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 7 jandarma personeli hakkında Trabzon Valiliği yaklaşık 3 ay önce soruşturma izni vermişti. Öz’ün itirazını incemeye alan Bölge İdare Mahkemesi, yargılanıp yargılanmayacağına 3 ay içinde karar verecek.
GENELKURMAY’A YAZI GİTTİ
TRABZON Valiliği, Hrant Dink’in öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddia edilen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız ve 5 jandarma personelinin yargılanmasını kararlaştırmıştı. Valilik, ‘disiplinsizlik’ nedeniyle haklarında askeri yargıda da işlem yapılması istemiyle Genelkurmay Başkanlığı’na da yazı göndermişti.
Yüzbaşı ‘ihmal var’ demişti
Dink suikastında ihmalleri olduğu ileri sürülen iki astsubayın yargılandığı davanın 26 Eylül’deki duruşmasında tanık olarak ifade veren Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı Hüsamettin Polat, Albay Ali Öz’ü suçlamıştı. Polat, mülkiye müfettişlerinin yapacağı inceleme öncesi raporların Albay Ali Öz ve İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı M.Y’nin emriyle değiştirildiğini, eski raporların da imha edildiğini söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER