Gündem
  • 9.10.2005 03:07

"PARA GETİREN ADAMIN TERAVİH KILMASI SUÇ MU "

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Siirt Meydanı’nda halk hitap ederken, Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşit El Maktum’un gelişiyle ilgili olarak atılan ‘5 milyar dolarlık Teravih’ başlığı konusunda serzenişte bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

ÇOK ÇİRKİN ŞEYLER OLDU:

Müzakere sürecinin arkasından Dubai heyeti geldi. Önce İstanbul’da olmak üzere birçok yatırımlar yapacaklarını dile getirdiler. Fakat, çok üzücü, çok çirkin şeyler oldu. Gazeteler, 5 milyar dolarlık teravih namazı diye başlık attılar. Biz fellik fellik dünyayı dolaşıyoruz, yabancı sermaye Türkiye’ye gelsin diye.

NAMAZ KILIYORSA SUÇ MU:

Bu sermaye getiren insan, Başbakanla namaz kılıyorsa, teravih kılıyorsa suç mu işliyor? Bu o insanlara saygısızlık. Niye gelip 5 milyar dolarlık yatırım için namaz kılsın. Bunlar şecaat arzederken sirkatin söyler. (Yiğitliğinden bahsederken hırsızlığını söyler).

HATIRLAYAMADIM, SONRA SÖYLEDİM:

Bire on rakam veriyor spekülasyonlar başlıyor. Başbakanlık’ta mı görüştü, başka bir yerde mi görüştü? Başbakanlık’ta görüşmedim. Hatırlayamadığım noktalar oluyor. Daha sonra bunları açıkladım. Ben herkesle görüşürüm, kim olursa olsun görüşüyorum.

HERKESE DÜŞMANSIN:

Yahudi sermayesi gelmiyor, düşmansın, Arap sermayesi geliyor düşmansın, Batılı geliyor ona da düşmansın. Ya Allah aşkına sen kime dostsun, bunlarla nereye gidersin? İşşisize nasıl iş bulacağız, nasıl yatırımları artıracağız onun derdindeyiz, bunlar onun derdinde. Bunlara sorun hayatında bir koyun güttün mü? Yok.

Bir bina 13 yılda biter mi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 150 bin kızın eğitime kazandırıldığını söyledi. Erdoğan, Hedef Holding tarafından Siirt’te yaptırılan Sancaklar İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Erdoğan, Siirt Kültür Merkezi’nin temelinin 1992’de atıldığını hatırlatarak, ‘Bir bina 13 yıl sürer mi?’ dedi. Erdoğan, Sancaklar İlköğretim Okulu’nu işadamı Ethem Sancak’ın 8 ayda tamamladığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER