Gündem
  • 9.10.2005 00:14

SAADET PARTİSİ'NDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ!.. NUMAN KURTULMUŞ'UN EKİBİ TASFİYE EDİLİYOR

Saadet Partisi'nde (SP) eski Genel Başkan Erbakan'ın yeni veliahtının belirleneceği büyük kongre öncesinde kılıçlar çekildi. Numan Kurtulmuş'a yakınlığıyla bilinen SP Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Nuri Kabaktepe aniden görevden alındı.


SP'de, Kasım sonu veya Aralık ayı yapılması planlanan büyük kongre öncesinde hareketlilik yaşanmaya başlandı. SP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, kongre öncesinde partide "Numan Kurtulmuş" temizliği yapmaya başladı. Büyük kongrede Erbakan'ın çıkaracağı adaya karşı en güçlü aday olarak görülen Numan Kurtulmuş'a yakınlığıyla bilinen SP Gençlik Kolları Genel Başkanı Kabaktepe, ani bir kararla istifaya zorlandı. Son İl Başkanları toplantısında istifasını vermek zorunda kalan Kabaktepe'nin bu kararı almasında Erbakan'ın yakın kurmaylarından Oğuzhan Asiltürk'ün etkili olduğu öğrenildi. Kongrede etkin rol oynayan Gençlik Kolları'nın başına ise Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şube Başkanı Atik Ağdağ getirildi. Ağdağ, Erbakan'a ve Şevket Kazan'a yakınlığıyla biliniyor.


SP'de büyük kongreye doğru Erbakan ile Numan Kurtulmuş arasındaki yarış da kızıştı. Kongre öncesinde sık sık Ankara'ya gelen ve partililerle toplantı yapan Kurtulmuş, kongre hazırlıklarını titiz bir şekilde sürdürüyor.

Kurtulmuş'un Ankara'daki karargahı ise oldukça ilginç. Balgat'ta SP Genel Merkezi'ne ve Erbakan'ın konutuna yakın Gözde Pastanesi'nde istişare toplantıları yapan Kurtulmuş, kendisine yakın isimlerle bu mekanda buluşuyor. Kurtulmuş, kongre çalışmalarını yürütmek üzere önümüzdeki günlerde Ankara'da bir büro kiralamayı düşünüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER