Gündem
  • 20.10.2008 00:07

PKK'LILAR İLE DTP'LİLER KUZEY IRAK'TA BULUŞTU

SADIK KAHRAMAN
KERKÜK - Ayrılıkçı terör örgütü PKK ile Demokrat Toplum Partisi (DTP) üyeleri, Kuzey Irak'ta düzenledikleri sözde ortak toplantıda buluştu.
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde Kandil Dağı kampından gelen PKK'lıların da aralarında bulunduğu örgütün siyasi kanadını yürüten sözde Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin (KDÇP) organize ettiği sözde toplantıya DTP'liler de katıldı. DTP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Faik Gulpi'nin başkanlık ettiği toplantıda PKK'daki ve bölgedeki son gelişmeler ile Kerkük sorununun ele alındığı belirtilirken, DTP olarak Kerkük ile yakından
ilgilendikleri kaydedildi.
Diyarbakır'da geçtiğimiz aylarda katıldığı bir konferansta PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan için "Bilge İnsan" dediği iddiasıyla hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/12 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma başlatılan Demirbaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonlarına da şiddetle karşı çıktıklarını ifade etti.
PKK'yı Kürt sorununun bir sonucu olarak değerlendiren DTP MKYK üyesi Demirbaş, bu sorunun çözümünü de parlamenter sistemde yeni bir anayasanın düzenlenmesinde aranması gerektiğine işaret etti.
Demirbaş, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturmaya alınmış, Danıştay kararı ile Sur Belediye Başkanlığı'ndan alınmıştı.
DTP üyelerinin Kerkük ve Erbil'deki temasları halen devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:11

İLGİLİ HABERLER