Asayiş
  • 10.11.2009 11:10

PKK'NIN PARASINI ÇARPAN FİRAR EDİYOR

ANKARA - Terör örgütünün parasıyla ticaret yaptığı öne sürülen 2 kişi örgütten kaçtı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün sözde Ukrayna sorumlusu ''Alişer'' kod adlı M.B'nin, örgüte haber vermeden tekstil işine girdiği belirlendi. M.B'nin örgüte ait 20 bin dolarla aldığı tekstil ürünlerini, kaçak yollardan İstanbul'daki ''örgüt sempatizanı'' olduğu iddia edilen iş adamı İ.A'ya gönderdiği ve bu işten yaklaşık 100 bin dolar kazanç sağladığı kaydedildi.
Ancak ekonomik kriz nedeniyle ürünleri satamayan iş adamı İ.A'nın, 100 bin doları ''Alişer'' kod adlı M.B'ye verememesi üzerine bu kişiler arasında anlaşmazlık çıktı. Bunun üzerine, İ.A'nın, Moskova'da örgüt adına faaliyet gösteren arkadaşı ''Menal'' kod adlı S.A'yı arayarak, yardım istedi.
M.B'yi arayan S.A'nın, ''Kandil'in haberi olmadan böyle bir işe kalkışmasının infazı gerektirdiğini, ancak 100 bin doları kendisiyle paylaşması durumunda olayı kimseye söylemeyeceğini'' belirterek, işbirliği teklif ettiği belirlendi.
M.B'nin bu işbirliği teklifini kabul etmesi üzerine, M.B. ve S.A'nın, İstanbul'daki adamları aracılığıyla iş adamı İ.A'yı sıkıştırdıkları, bunun üzerine İ.A'nın bankadan kredi çekerek 100 bin doları M.B. ve S.A'nın İsviçre'deki bir bankadaki hesaba aktardığı ifade edildi.
Terör örgütünde yaşanan 100 bin dolarlık yolsuzluk, ''örgüt sempatizanı'' olduğu iddia edilen iş adamı İ.A'nın, yaşananları bir mektup yazarak Kandil'e iletmesi sonucu ortaya çıktı.
Örgütü 100 bin dolar dolandırdığı belirtilen M.B. ve S.A'nın ''özeleştiri'' vermek üzere acil olarak Kandil'e çağrıldığı, ancak bu kişilerin öldürülme korkusuyla Kandil'e gitmeyerek Avrupa'ya geçmeye çalıştıkları belirtildi.
Geçtiğimiz aylarda Fransa'da ''Ali'' kod adlı A.K. ile sevgilisi ''Amara'' kod adlı M.D. 250 bin avro, Almanya'da ''Erdal Sinan'' kod adlı H.Y. 150 bin avro, Kıbrıs Rum kesiminde ''Diyar'' kod adlı İ.Ü. 50 bin avro, İran'da ''Tolhildan'' kod adlı K.K. da önemli miktarda parayı kendi hesaplarına geçirerek örgütten kaçmıştı. Operasyonlarda verdikleri ağır kayıplar ve Avrupa'daki iyi koşullar nedeniyle kırsaldan Avrupa alanına geçme talebinde patlama yaşandığına ifade eden terör uzmanları, yaşanan çözülmenin bir sonucu olarak paraya dayalı olaylarda büyük artış olduğunu kaydettiler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:07

İLGİLİ HABERLER