Dünya
  • 14.3.2008 09:44

SEÇİMLERİ KAYBEDERSEM İNTİHAR EDECEĞİM...

Tayvan'da Çarşamba akşamı yaşanan şiddet olaylarının etkileri devam ediyor. Olayların baş sorumlusu olarak gösterilen milletvekili Alex Fai, bugün yeniden basın önüne çıktı. Fai, partisinin 22 Mart'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi halinde intihar edeceğini ilan etti.

Fai, önceki akşam bütün ülkeyi karıştıran arbedenin ardından üyesi olduğu Milliyetçi Parti (KMT)'den de istifa etti. Fai 12 Mart'ta iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi'nin (DPP) cumhurbaşkanlığı seçim genel merkezine giden ekibin lideriydi. Binaya giden 4 KMT milletvekili DPP'nin cumhurbaşkanı adayı Frank Hsieh'nin olduğu kata çıkmak isteyince iki saat süren bir arbede yaşandı.

Milletvekilleri bir devlet bankasına ait olan binanın normal değerinden düşük fiyata kiralandığını iddia ederek binada araştırma yapmaya çalıştılar. 40 dakika boyunca asansörde mahsur kalan milletvekilleri polis eşliğinde dışarı çıkarken DPP taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı. Olaylarda bir mileltvekili darp edildi, polis arabalarının camları kırıldı.

Olayların ardından milletvekillerinin KMT üyeliği bir yıl süreyle askıya alındı. KMT Genel Başkanı, Fai ve arkadaşlarını yanlış zamanda yanlış yerde bulunmakla eleştirdi. KMT'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı Ma Ying-jeou da bu sabah "Milletvekilleri kanun yapıcıdır, kanun uygulayıcı değil" diyerek yapılanı eleştirdi.

Kendi hatalarının partiyi etkilemesini istemediğini belirten milletvekili, olaylardan dolayı partisinin seçimi kaybetmesi durumunda intihar etmeye hazır olduğunu söyledi. Siyasi gözlemciler, KMT'nin oylarında azalma olacağından emin. Son olaylardan sonra KMT ve DPP arasındaki oyların eşitlendiği konuşuluyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:00

İLGİLİ HABERLER