Yaşam
  • 21.3.2008 11:50

ŞEHİTLERİN CENAZE NAMAZINI MÜFTÜLER KILDIRACAK

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, şehitlerin cenaze namazını müftülerin kıldırmasını istedi.
     Bardakoğlu'nun, 81 il müftülüğüne gönderdiği ''cenaze namazı ve alınacak tedbirler'' konulu genelgeye göre, şehit cenazeleri için namazın kılınacağı camilerde özel önlem alınacak. İhtiyaç halinde camiye görevli takviyesi yapılacak. Törenin dini usullere, şehit ve cenaze adabına uygun olarak yapılmasına gayret gösterilecek.
     Şehitlerin cenaze namazı, zaruri haller dışında müftü veya vekilleri tarafından kıldıracak.
     Katılımın çok yüksek olacağı önceden tahmin edilen tanınmış kişilerin veya şehitlerin cenaze töreninde, diğer resmi kurumlarla işbirliği yapılarak, cami çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınması sağlanacak.
     Cemaatin bir kısmı cami dışında bir kısmı cami içinde olmak üzere de cenaze namazı kılınabilecek.
     Vaaz, hutbe ve mahalli TV programları aracılığıyla cenaze adabı ve uyulması gereken kurallar konusunda toplum bilgilendirilecek. Bu kapsamda, cenaze namazının kılındığı cami avlularının cami içi gibi ibadet mekanı olduğuna dikkat çekilerek, cenaze namazına iştirak etmek için camiye gelen vatandaşların huzurunu bozacak ve cenaze adabına yakışmayacak, ''tekbir getirmek, alkışlamak, slogan atmak, ilahi okumak gibi'' davranışlarda bulunmanın uygun olmadığı hatırlatılacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:55

İLGİLİ HABERLER