Spor
  • 9.8.2012 19:51

Servet Tazegül altın madalya için mindere çıkacak

ABD ve Ukraynalı rakiplerinin ardından yarı finalde Büyük Britanyalı rakibi Martin Stamper'i 9-6 yenerek finale yükselen Servet Tazegül, madalyayı garantiledi.

2012 Londra Olimpiyatları'nda, erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan milli tekvandocu Servet Tazegül, yarı final maçında Büyük Britanyalı Martin Stamper'ı 9-6 yenerek finale yükseldi.
     Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, ilk maçında ABD'li Jennings Terrence'yi 8-6, çeyrek finalde de Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 yenen dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül, 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Stamper ile final bileti için karşılaştı.
     Mücadeleye çok iyi başlayan milli sporcu, ilk raundu 5-0 önde kapadı. Tribünleri dolduran seyircilerin evsahibi Stamper'a yoğun desteğine rağmen maçın kontrolünü elden bırakmayan ve ikinci rauntta 1 puan alan Servet, rakibine sadece 2 puan verdi ve son raunda 6-2 önde girdi.
     3. raundun hemen başında Stamper, 2 puanlık vuruşla farkı ikiye indirdi. Milli tekvandocu son raundu 4-3 kaybetse de ilk rauntta topladığı puanların avantajıyla maçı 9-6 kazandı ve finale adını yazdırdı.
     23 yaşındaki Tazegül, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmıştı.
     Milli tekvandocu finalde, Brezilyalı Diogo Silva ile İranlı Mohammed Bagheri arasındaki müsabakanın galibiyle karşılaşacak.
    
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER