Yaşam
  • 20.8.2009 11:20

SEZEN'E EN SERT TEPKİ HÜLYA'DAN!...

Avşar Kızı'ndan Sezen Aksu'ya tepki
AK Parti Hükümeti’nin ‘terör ve Kürt sorununun çözülmesine yönelik açılımı’na destek için Başbakanlığı arayan Sezen Aksu, Başbakan Erdoğan bir görüşmede olduğu için fikirlerini Özel Kalem’e iletti.
‘Sadece vatandaş Sezen olarak aradığının’ altını çizen Aksu, “Benim de güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi” dedi.
SANATÇI Sezen Aksu’nun, hükümetin terör ve Kürt sorununun çözülmesi adına başlattığı demokratik açılıma destek vermesi yankı uyandırdı.

Adım atılması bile güzel

Hürriyet'in haberine göre makamını aradığında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir görüşmede olduğu, en kısa sürede kendisine döneceği bilgisi verilen Sezen Aksu, bunun üzerine Türkiye’de yaşanan sürece dair düşüncelerini Başbakan’a aktarılmak üzere Özel Kalem Müdürlüğü’ne iletti. Kardelenler Projesi’ne de konserleri ile destek veren Aksu, telefonda şu notları iletti:

“Ben, Sayın Başbakan’ın açılımını önemli ve cesurca bulduğum için sadece ve sadece ‘vatandaş Sezen’ olarak aradım. Yoksa, benim sürece etki etmeye çalışmak veya bundan bir rant sağlamak gibi bir niyetim asla olamaz. Bu konuda en azından adım atılmasının bile güzel olduğunu düşündüm.

Çocuklar artık ölmesin

Her gün neredeyse tüm gazeteleri okuyorum. Yazılanlardan ve haberlerden çok etkilendim. Benim de tabii ki bu gelişmeler yaşanırken güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi.

Duracağım yeri bilirim

Ama bu süreçte söz sahibi kurum ve kişilerden rol çalmak ya da yeni bir süreci de ismimi kullanarak ateşleyeyim gibi bir düşünce içinde asla değilim. Nerede durulacağını da çok iyi bilirim. Dediğim gibi sadece bu duygularını Başbakanına iletmek isteyen ana kalbi taşıyan ‘Vatandaş Sezen’in’ düşünceleri olarak alın. Ben başından beri ‘artık kan akmasın’ ve ‘ölüm değil çözüm’ diyorum. Aynı zamanda ana yüreği taşıyan bir insanım.”

Ne biliyor ki açılım konuşuyor

BAŞBAKANLIĞI arayıp, “Annemle, babamla konuştum. Son açılımınızı hep birlikte, canı gönülden destekliyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yapmaya hazırım” diyerek Kürt açılımına destek veren Sezen Aksu’ya, sanatçı cephesinden tepki geldi. Aksu dahil, görüşler şöyle:

Sezen Aksu: “Babam bize ‘Övgünüzü de tepkinizi de gösterin’ derdi. Ben de bunu sık sık yaparım zaten. Burada da çok cesur bir adım olduğunu düşündüğüm için, Başbakan’ın özel kalemini aradım ve ilettim. Hatta Başbakan’ı bağlamayı istediler ama ‘Gerek yok, bu duygularımı kendisine iletin’ diye not bıraktım.”

Ortada hiçbir şey yok

Yavuz Bingöl: “Kürt sorunu bir gecede çözülecek iş değil. Bu iktidar bunu sahipleniyor, bunu çözeceklerini söylüyor. Ortada henüz hiçbir şey yok. ‘Bunu çizdim, oynamıyorum’ da diyebilirler, kaçabilirler. Aydınlıkçı, ilerici, devrimci, demokrat, sosyalist ve Marksist insanları da içlerine almaları gerekir. Her kesimden insanı katmazlarsa, bu iş zaten olmaz. Askerlerimizin şehit olmaması, gözyaşlarının dinmesi, 30 yıldır akan su kanın durması gerek tabii. Anne yürekleri Türk ve Kürt olarak yanıyor. Hükümet bunu üç sendikacı ve iki parti ile görüşme yaparak başaramaz. Bu işi AKP tek başına zaten çözemez.”

Kimse içeriğini bilmiyor

Tarık Akan: “Ortada henüz bir şey yok. Açılım diyorlar, neyin açılımı? Maddeleri ortaya koysunlar, ondan sonra biz de fikir ve düşüncelerimizi söyleyelim. Ne olduğunu bilmediğimiz konu hakkında ne söyleyebiliriz ki? Şu an benim söyleyebileceğim bir şey yok. Bekleyip göreceğiz.”

Açılım var da, bilen yok

Hülya Avşar: “Açılımın ne olduğunu bilmiyorlar, kimse bilmiyor. Sezen Aksu bununla ilgili yorum yapmış ama kendisi de içeriğini bilmiyor. Sezen’in böyle bir yükü üzerine almaması gerekirdi. Neden yorum yapıyor? Ne biliyor ki konuşuyor? Kürt açılımı konusunda Sezen Aksu en son yorum yapan arkadaşımız olmalıdır. Kendisi Kürtçe söylediği şarkılarla açılımını zaten yaptı, destek verdi. Kürt açılımı var da, ne olarak var? Bizlere de açıklasınlar, biz de bilelim. Doğru olduğunu bildiğim tek şey var, çocuklarımızın artık ölmemesi gerektiği. Söyleyeceğim en önemli açılım budur. Hükümet bunu gerçekleştirirse, maddelerini ortaya koyarsa, yıllar sonra Özal’ın açılımlarından nasıl övgüye bahsediliyorsa, Başbakan’ınkinden de öyle bahsedilir. Ama ortada olmayan bir şeyin yorumunu yapmak kimseye düşmez.”

Önce açıklansın

Müjdat Gezen: “Açılımın ne olduğu ve açıklandığı gün fikrimi açıklayacağım. Şu an ortada bir şey yok. Buna da söylenecek söz yok.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER