Gündem
  • 23.10.2005 20:59

SİVASSPOR'UN TEKNİK DİREKTÖRÜ LORANT : ÇOK İYİ BİR TAKIMIM VAR

İSMAİL GÜNEŞ
SİVAS  - Sivasspor, Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında kendi sahasında Diyarbakırspor'u 4-1 mağlup ederek, çıkışını sürdürdü.


Diyarbakır Teknik Direktörü Nejat Biyedic, Sivasspor'un disiplinli, mücadeleci ve ligin en az gol yiyen takımı olduğunu belirterek, "Sivasspor, bildiğiniz gibi çok disiplinli oynuyor. İyi mücadele ediyor. Bizde bunu bilerek Sivas'a geldik. Her iki takım da riskli oynadı. Ortada bir mücadele oldu. Kalemizde gördüğümüz golün hemen ardından 10 kişi kaldık. Ondan sonra maçın gidişatı değişti. Gol atmak için hücum yapmak lazım. Bu da bir risk oluşturuyor. İkinci yarıda kalemizde ikinci golü görene kadar iyiydik, ama 2. golden sonra maç koptu. Farklı bir mağlubiyet aldık. Kaleci Petkoviç de iyi goller çıkardı. Eksik olmamıza rağmen çok da kötü değildik. Maçın hakkı bu değildi diye düşünüyorum. Sivasspor'u tebrik ediyorum" dedi.


Kırmızı kartın ardından maçın koptuğunu dile getiren Biyediç, "İlyas, pozisyonda 'Bir şey demedim' dedi. İlyas'ın kırmızı kart görmesinin ardından maç koptu. Karşılaşmanın gidişatı değişti. Lig uzun bir maraton, önümüzde daha çok maç var. En kısa zamanda eksiklerimizi gidererek toparlanacağımıza inanıyorum. Devre arasına en az kayıpla girmek istiyoruz. Devre arasında iyi transferler yapıp, iyi bir hazırlık dönemi geçirerek, taraftarlarımıza farklı bir Diyarbakırspor izlettireceğiz. Sezon başında Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında iyi performans gösterdik. Sonrasında ise takımın performansında bir düşüş yaşandı. Bu düşüşte psikolojik faktörler önemli. Devamlı puan kaybeden takım özgüven kaybediyor" diye konuştu.


Diyarbakırspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Felat Hevadanlı ise, karşılaşmanın hakemine tepki göstererek, "Hasan Özer'in pozisyonu çok bariz bir penaltı. Bunun dışında kırmızı kart gören İlyas ile soyunma odasında görüştüm. İlyas, hakeme 'Allah belamı versin penaltı' demiş. Bunun üzerine hem penaltı pozisyonunu vermeyeceksiniz hem de takımın oyun kurucusunu oyundan atacaksınız. Biz Diyarbakırspor camiası olarak bugüne kadar hiçbir zaman hakemler hakkında konuşmadık, konuşmak da istemiyoruz. Maçın kırılma noktaları vardır. Bana göre bu kırılma noktasına da hakem neden olmuştur. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.


Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise, haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Diyarbakırspor kötü bir takım değil. Biz çok iyi bir takımız. Futbol sabır isteyen bir spordur. Kimi maçlar 1-0 biter, kimi maçlar farklı skorla biter. Biz de sabrederek, maçı bu skorla bitirdik" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin her zaman aynı kalacağını ifade eden Lorant, "İlk başladığım gibi halen hedeflerim aynı ve değişmedi. Çünkü ben rüya gören bir teknik adam değilim. Ben takımıyla çok çalışan bir antrenörüm. Kendimize koyduğumuz hedefe ulaşmadan ikinci hedefi kesinlikle kendimize koymayacağız. Futbolcularımız, bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da çalışmalarına devam etmelidir. Kesinlikle hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Bunun için çalışmamıza devam edeceğiz. Antrenmanlarda çalışmayan futbolcu tribünde yerini alacaktır. 40 puana ulaşmayı hedefliyoruz, 40 puana ulaştıktan sonra hedefimizi yeniden belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.


2 gol atan Sivasspor Kaptanı Mudammed Ali ise, dönüşünün güzel olduğunu ifade ederek, "Dönüşüm güzel oldu. Önemli olan sahadan galip ayrılmaktı. Bu nedenle tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Lorant'ın disiplinine tüm oyuncular alıştı. Takım içinde arkadaşlık çok iyi. Herkes birbirine yardım ediyor ve bunun sonucunu da başarılı olarak görüyoruz" dedi.


Çaykur Rizespor maçında da galip gelmek istediklerini belirten Kurtuluş, "Biz her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz. Çaykur Rizespor maçı da bunlardan biri. İnşallah iyi bir sonuçla Rize'den döneriz" diye konuştu.
Bu arada Sivasspor'da Diyarbakırspor maçı sonrası futbolculara 2 gün izin verildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER