Spor
  • 21.10.2008 02:56

SKİBBE SİSTEMİNİ BULDU

Sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor maçında sergilediği müthiş futbolunun perde arkasında yönetimin eli olduğu belirtildi. Önce antrenörler Ümit Davala ile Edwin Boekamp'ı görevden alan başkan Adnan Polat'ın, Trabzon derbisi öncesi teknik direktör Skibbe'yi de taktik ve kadro seçimi konusunda uyardığı ortaya çıktı.
Darbe tuttu!
Alman hoca tek santrfora dönüp, Meira ile ortayı güçlendirdi. Arda da sola geçince Cimbom coştu.
Galatasaray'da farklı Trabzonspor galibiyetinin sevinci yaşanırken, takımdaki olumlu değişikliğin perde arkasında teknik heyette yapılan 'postmodern' darbe yatıyor. Bursaspor yenilgisi sonrası Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ile Boekamp kendisinden habersiz görevden alınıp, yerlerine Burak Dilmen ile Cevat Güler getirilmişti. Yönetimin, Alman hocayı
taktik ve kadro seçimini gözden geçirmesi konusunda da uyardığı öğrenildi.
Bu sistem sürecek
Kulağı çekilen Skibbe, Trabzonspor maçında Nonda'yı kulübeye alıp Baros'la tek forvete döndü. Orta sahadaki savunma zaafı Meira, Ayhan'ın yanına çekilerek giderilirken, defansta Servet'in yanına Emre Aşık monte edildi. Arda da maç içinde verimli olduğu sol kanada alınınca, Cimbom, lider Trabzonspor'u 3 golle ezip geçti. Üstelik ilk kez gol yemedi. Yeni sistemin bundan sonra da sürmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER