Gündem
  • 11.1.2010 11:55

ŞOK İHBAR: PROVOKASYON OLACAK

Provokasyonlar ‘çeteleri deşifre etmeyin’ çırpınışı

Son günlerde başta Edirne ve Selendi olmak üzere bazı bölgelerde küçük kavgalardan büyük provokasyonlar üretilmesinin arkasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast hazırlığı iddiasıyla başlayan soruşturma kapsamında Seferberlik Tetkik Kurulu’nun Kozmik Odası’nda yapılan aramanın etkili olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 150 bin kişilik milis güce sahip olduğu belirtilen Özel Harpçilerin, “Kozmik odada araması ve TSK bünyesindeki çetelerin deşifre edilmesini engellemeye yönelik başka şehirlerde de provokasyonlar yapabilecekleri” belirtildi.

EMEKLİ ASKERLER VE İSTİHBARATÇILAR

Edirne’de beş DHKP-C’linin tutuklanmasının ardından yaşanan gerginlik sürerken, önceki gün bir grup DHKP-C’li şehre girip basın açıklaması yaptıkları sırada linç girişimiyle karşılaştı. Günler öncesinden alarma geçen Edirne polisinin yaptığı kimlik konrollerinde, şehir dışından gelen bazı kişilerin askeri istihbaratçılar ve emekli askerler oldukları belirlendi. Edirne emniyeti oprovakasyon ihtimali üzerinde dururken, siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, olayların arkasında Özel Harp Dairesi’ne bağlı yarı sivil ordu mensuplarının olduğunu iddia etti.

150 BİN KİŞİLİK ORGANİZE BİR GÜÇ VAR

Prof. Türköne “Türkiye’de Özel Harp Dairesi’nin yönelttiği, mobilize ettiği 100 bin civarında paramiliter yani yarı askeri ve sivil örgüt var. Hatta sayıları 150 bin de olabilir. Bu grubun Edirne’de sahneye çıktığı Edirne emniyetinin çalışmasıyla da ortaya çıkarıldığını görüyoruz. Bu grubun şu süreçte yapacağı provakasyonlara karşı herkesin hazırlıklı olması lazım. Şu süreçte Ergenekon’u, Kozmik odadaki araştırmayı, TSK bünyesindeki çetelerin deşifre edilmesini engelleyecek provakasyonaları bekliyoruz” dedi.

BEKLEMEDİĞİMİZ YERDEN VURABİLİRLER

Türköne şöyle devam etti: “Devletin bir yandan hukuku illegal örgütün üzerine gönderirken bir yandan da medyada deşifre ederek elini kolunu kırması lazım. Bu süreçte toplumu hiç beklemediği yerden bulup ters bir harekete zorlamak niyetinde olanlar çıkacak. Bu yapının iyi organize olunca büyük provakasyonlar yapabildiğini, 2005 Nevruz’unda gördük. O dönem büyük kitleler Türk bayrağı yakma olayı ile ilgili olarak sokağa döküldü. Bayrak mitinglerinin tamamı o örgütün eylemiydi. Şimdi kozmik odaya girildi provakasyonun önü açıldı. Bugün Edirne’de yarın başka yede.”

GÜRGÜR: GELİŞMELER ENDİŞE VERİCİ

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ise toplumun gerildiğini ve Edirne’dekine benzer olayların başka şehirlerde de olmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi. Güngür “Halkta PKK ile diğer örgütleri aynılaştırma söz konusu. Toplumda elverişli bir ortam yoksa kitleyi tahrik etmeye çalışan çevrelerin etkinliği söz konusu olmaz. Kitle bir iki merkezin manipüle etmesi ile harekete geçmez. Kitlesel çatışma hazırlamak isteyenler olabilir. Gelişmeleri endişe verici olarak tanımlıyoruz” dedi.

(stargazete.com )

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:17

İLGİLİ HABERLER