Asayiş
  • 29.11.2007 10:12

ŞÜPHE ÜZERİNE YAKALANDI, SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

ERZİNCAN'da, şüpheli tavırları üzerine yakalanan Engin Akkuş'n çeşitli illerde bir çok suçtan arandığı ortaya çıktı. Yakalanan 39 yaşındaki suç makinesi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
      Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, geçtiğimiz pazartesi günü Cumhuriyet Mahallesi 403’üncü Sokak'ta hareketleriyle şüphe çeken üç kişiye kimlik sordu. Kaçmaya başlayan şahısları kovalayan polisler, kısa sürede Engin Akkuş'u kıskıvrak yakaladılar.
      Üzerinde sahte kimlikle yakalanan Akkuş'un, Erzincan'da kasten yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, yağmaya teşebbüs, Erzurum'da izin tecavüzü olarak askeri firar, Antalya'da dolandırıcılık ve iflas, Aydın'da yaralama suçlarından arandığı ortaya çıktı. Akkuş'un geçmişinde de 2 ayrı yağma ve ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na aykırı davranması nedeniyle yakalandığı ortaya çıktı.
      Askeri firar suçundan aranan Engin Akkuş, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Erzincan Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. 3'üncü Ordu Askeri Savcılığı tarafından askeri mahkemeye sevk edilen Akkuş, tutuklanarak askeri cezaevine konuldu.
      Engin Akkuş hakkında sahte nüfus cüzdanı taşıması sebebiyle, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan da evrak hazırlanarak, Erzincan Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER