Dünya
  • 10.5.2013 22:34

Suyun altından hayalet kasaba çıktı!..

Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'in 500km güneyinde, göl kenarındaki Epecuen kasabası bir zamanlar hareketli bir tatil merkeziydi...Ancak peş peşe yoğun yağışlı geçen kış ayları ve 10 Kasım 1985 tarihindeki büyük bir fırtına ardından göl taştı ve 1500 nüfuslu kasaba sular altında kaldı.

Halk kurtarabildikleri eşyalarla kaçmaya başladı. Ancak kasaba birkaç gün içinde 10 metreyi aşan tuzlu suyun altında kaldı.

Sular 2009 yılından bu yana çekilmeye başladı. Ortaya yıkılmış, çökmüş bir hayalet kasaba çıktı.Epecuen Gölü'nün tuzlu suyu hastalıkları iyileştirici etkisi ile ünlü.

Kasabanın kaplıcaları ve havuzları her sezon yaklaşık 20 bin turiste ev sahipliği yapıyordu.Ancak bu günlerde turistler Epecuen'e farklı sebeplerle geliyor.Harabeye dönmüş sokaklar ve evler, bir anda alt üst olan yaşamların, yok olan bir kasabanın simgesi olarak ziyaretçileri karşılıyor şimdi.

Harabeye dönmüş sokaklar ve evler, bir anda alt üst olan yaşamların, yok olan bir kasabanın simgesi olarak ziyaretçileri karşılıyor şimdi.BBC TÜRKÇE







 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER