Spor
  • 5.6.2012 00:50

Tahkim'in şike kararından sonra şimdi ne olacak?

Bu kararla birlikte Türkiye'de şike yapıldığı Futbol Federasyonu tarafından da tescillenmiş oldu.UEFA, şikede kişilere değil o kişilerin kulüplerine bakıyor.Fenerbahçe yönetim Kurulu üyesi iki kişinin şikeden ceza alması sarı lacivertlilerin durumlarını daha da kötüleştirdi.Aynı şekilde yöneticisi şike cezası alan Gençlerbirliği için de durum pek parlak değil.

Tahkim Kurulu, şike soruşturması kapsamında PFDK'nın vermiş olduğu cezalara yapılan itirazları reddetti.Buna göre Kurul, Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu'nun 3 yıllık, Şekip Mosturoğlu'nun ve Cemil Turhan'ın 1'er yıllık hak mahrumiyeti cezalarını onadı.

UEFA'nın şike soruşturmasında adı geçen kulüplerin Avrupa'ya gitmeleriyle ilgili kararları ne olacak?

Fenerbahçe Asbaşkanları Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun kulüp yöneticilikleri düşecek mi?

Bu kararlar UEFA nezdinde ne anlama geliyor?

Telefonla ulaştığımız Levent Bıçakçı, Türker Arslan ve Faik Işık kararla ilgili açıklamalar yaptı.

Levent Bıçakçı (UEFA Tahkim Kurulu üyesi ve TFF Eski Başkanı)

Bu karar ilk aşamada UEFA'yı ilgilendirmez. Ceza davası sonuçlandığında TFF'nin talimatına göre kulüp yönetim kurulu üyelikleri devam edemez. UEFA'da disiplin kuralları gereği yaptırımını uygular.

Türker Arslan (Tahkim Kurulu Eski Başkanı)

Fenerbahçeli yöneticilere verilen bu karar; kişilerin aldıkları cezalar kulübüyle ilişkisi yoktur anlamına gelmez.

UEFA bu kararlar sonrasında TFF'ye kararlarınızı gözden geçirin der. Şayet UEFA bunu derse kötü olur. TFF de UEFA'ya bu kararda direnirse Türkiye'deki bütün kulüplere ceza verilir bu da çok kötü olur.

UEFA bunun üzerine geçen senekine benzer karar alır ve soruşturmada adı geçen bütün kulüplere ciddi yaptırımlar uygular.

Faik Işık (Fenerbahçe Kulübü avukatı)

UEFA mevzuatı TFF'ninkiyle çok paralel değil. Yani UEFA'nın mevzuatı bizdeki kadar ağır değil. Bizdeki 58. madde ağırken, onlarda 5 kademeli bir ceza uygulanıyor. Onlar direkt düşeceksin demek yerine ilk önce uyarıyor daha sonra kademeli şekilde cezayı uyguluyor. UEFA'nın mevzuatı daha esnek. Bu karara göre Fenerbahçeli yöneticiler yöneticilik yapamayacaksa elbette onların da yedekleri olur. Bu Fenerbahçe için büyük bir sorun teşkil etmez.HÜRRİYET GAZETESİ
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:32

İLGİLİ HABERLER