Gündem
  • 2.6.2005 19:13

TARIM BAKANI GÜÇLÜ, GÖREVDEN ALINACAĞINI SAAT 15.30'DA ÖĞRENDİĞİNİ SÖYLEDİ

ALİ ULURASBA
ANKARA (İHA) - Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Başbakan Erdoğan'ın saat 15.30'da kendisini arayarak Köşk'e çıkacağını söylediğini belirterek, "Sigorta yasası ile ilgili konu görüşülürken, bu konunun olması da çok iyi oldu. Tatildeyke,n pazar günü veya başka yerdeyken değil. Tarım Sigortası Kanunu'nu çıkarırken görevi bırakmak çok iyi bir şey. Sayın başbakan beni 15.30 sularında aradılar ve köşke gideceğini ifade ettiler. Daha önce de görüşmüştük biz. Ben 'Gönlünüz rahat olsun sayın başbakanım, bu şekilde hareket etmenizin benim için bir sakıncası yok' dedim. Hadiseyi bilmediğiniz için size de üzücü gibi geldi" dedi.


TBMM Genel Kurulu'nda, Tarım Sigortaları Kanunu Tasarısı görüşmeleri yapılırken, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü görevden alındı. Yerine ise Mehdi Eker getirildi. 3 bakanın değiştiği kabine revizyonu, TBMM'de şaşkınlıkla karşılandı. Oturuma kısa bir süre ara verildi.


Aranın ardından TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil oturum açtı. Bu sırada CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç söz aldı. Koç, kabine revizyonuna değinirken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinden alınan Sami Güçlü'yü öven bir konuşma yaptı. "Sayın bakan iyi niyetini hiçbir şekilde parlamentodan eksiltmedi" diyen Koç, CHP adına kendisine teşekkür ettiklerini ve bundan sonraki hayatında başarılar dilediklerini ifade etti.


Ardından AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz söz aldı. Gündüz sözlerine, "Böyle bir tasarının mimarı sayın Güçlü, aldığımız bir haberle bakanlığından alındı" diye başladı. Güçlü'nün bakanlık yaptığı sürece son derece başarılı çalışmalara imza attığını, zaten kendisinin o sektörde olduğunu belirten Gündüz, "Siyasette hiçbir şey kalıcı değil. Mahkeme kadıya mülk değil. Adı, şanı, kimliği her şeyden önemlidir. Milletin verdiği vekalet her şeyden önemlidir. Grubumuz adına teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.


Daha sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinden alınan Sami Güçlü, kısa ve duygusal bir veda konuşması yaptı. Sözlerine, "Gerçekten bu sektöre mensup bir insan olarak elimden gelen gayreti gösterdim, buna çalıştım. Zamanı bu anlamda iyi kullandığımı düşünüyorum. Siyasi hayatta değişmede gerekiyor" diye başlayan Güçlü, "İnsanlar sorumlu olduğu zaman dilimiyle ilgili hesap verecekler. Vicdanen bu konuda aklımı hasretmek konusunda bir hesap verebileceğimi düşünüyorum. Vicdanen rahatım. Tarım sektörü çok zor bir sektör. Ama konunun ağırlığını bakanlığımda çok daha ağır hissettim. CHP Grubu, sayın Haluk Koç, grubumuzdaki arkadaşlarımız birçok konuda destek verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Yeni Tarım ve Köyişleri Bakanı olan Mehdi Eker'e de başarı dileklerini ileten Güçlü, kendisinin Pazar günü, tatilde de bakanlıktan alınabileceğini, ancak bunun sürpriz olmadığını da şu sözlerle anlattı:


"Tarım Sigortası Kanunu'nu çıkarırken görevi bırakmak çok iyi bir şey. Sayın başbakan beni saat 15.30 sularında aradılar ve köşke gideceğini ifade ettiler. Daha önce de görüşmüştük biz. Ben 'Gönlünüz rahat olsun sayın başbakanım, bu şekilde hareket etmenizin benim için bir sakıncası yok' dedim. Hadiseyi bilmediğiniz için size de üzücü gibi geldi."


Ardından yasa görüşmelerine geçildi. Ancak komisyon oturmadığı için yasama çalışması yapılamadı. Bunun üzerine TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil oturumu kapattı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER