Gündem
  • 22.8.2009 16:32

TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İ KIZDIRAN SORU

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, MGK bildirisi hakkında gerekli açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Şahin, katıldığı Elazığ eski Milletvekili Ahmet Küçükel'in cenaze töreninde "MGK ile ilgili yeni bir şey söylemeyeceğim. Şunun bunun açıklamalarını yorumlama memuru değilim." dedi.

Küçükel'in Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası MGK'nın bildirisinin ardından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bahçeli'nin karşılıklı açıklamaları hakkında görüşleri sorulan TBMM Başkanı Şahin, "MGK ile ilgili yeni bir şey söylemeyeceğim. Şunun bunun açıklamalarını yorumlama memuru değilim." cevabını verdi.

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ VURAL'DAN AÇILIM DEĞERLENDİRMESİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise bir gazetecinin "Öcalan'ın bugün basına yansıyan demeçleri var. Bahçeli hakkında çok konuşuyor. Onu başkomutan yapalım, ülkücüleri alsın, dağa çıksın açıklamalarına ne diyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Bir caninin sözlerini muhatap almaya gerek yok. Sözde açılım adı altında muhatap alanlar var. Fırsat penceresinden kimlerin girdiğini, kimlerin konuşturulduğunu milletimiz ibretle izlemektedir. Türk milleti teröre teslim olmamıştır, terör örgütünün istekleri doğrultusunda terörle mücadele edemezsiniz."
Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün MGK bildirisiyle ilgili açıklamalarını da eleştirdi. Vural, açıklamaları sırasında bir grup tarafından alkışlandı.

CİHAN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER