Eğitim
  • 24.9.2004 20:55

TEZİÇ: ''ALEMDAROĞLU'NUN GÖREVDEN ALINMASI HUKUKİ BİR KONU''

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının hukuki bir konu olduğunu, ideolojik boyutunun bulunmadığını belirterek, ''Biz sadece hukuk planındaki bir değerlendirmeyi, mahkemelerin yapmış olduğu bir değerlendirmeyi sunduk'' dedi.
     Ortada hukuki bir durum bulunduğunu kaydeden Teziç, ''Yargısız infaz söylentileri var. Halbuki söz konusu olan yargı kararlarının infaz edilmemesinden kaynaklanan bir sıkıntıdır. Bu konu, İstanbul Üniversitesi tarafından sadece ve sadece yargı kararlarının infaz edilmemesi nedeniyle alınmış bir karardır'' dedi.
     YÖK üyeleri arasında Alemdaroğlu hakkında alınan karara muhalif olanların bulunduğunun anımsatılması üzerine de Teziç, ''Bu da gayet normal. Nerede oylama varsa orada muhalefet şerhi olur'' dedi.
     Teziç, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Tankut Centel'in tedviren atandığını belirterek, Tankut'un vekaletine ilişkin yazının Cumhurbaşkanı'na sunulduğunu kaydetti.
     Teziç, şöyle konuştu:
     ''Cumhurbaşkanı uygun gördüğü taktirde onu Genel Kurul'a getireceğiz. Aksi halde Cumhurbaşkanı'na emrivaki yapmış oluruz. Baktım, eski uygulamada böyle bir yol izlenmemiş. Eski uygulamada Genel Kurul kararı Cumhurbaşkanı'na gönderilmiş. Ben bu aksaklığı gördüm. Sanki Cumhurbaşkanına empoze ediyormuş gibi 'bunu al imzala' demek gibi olur ki bu da olmaz.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER