Ekonomi
  • 18.11.2013 02:51

Tofaş, "Altın Fabrika" seviyesine yükseldi

2009 yılında Fiat Fabrikaları arasında Gümüş Seviye'ye ulaşan ilk fabrika olan Tofaş, bu başarısını bir üst seviyeye taşıdı.

Tofaş açıklamasına göre, şirketin Bursa'daki Fabrikası, 175 Fiat-Chrysler Grup fabrikası ve grubun 350 tedarikçisinin fabrikalarında uygulanan WCM–Dünya Klasında Üretim Programı kapsamında13-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen denetim sonucunda "Altın Seviye"ye ulaşarak başarısını taçlandırdı. Endüstriyel alandaki standartları dünya klasına yükseltmek amacıyla 2006'da faaliyete geçirilen programın ilk yıllarında "En Hızlı İlerleyen Fabrika" ödülünü alan Tofaş, 2009'da ise Gümüş Seviye'ye ulaşan ilk Fiat fabrikası olmuştu.

Programa başladığı 2006 yılından bu yana, üretim standartlarını sürekli yükseltmeye odaklanan Tofaş, WCM programıyla iş kazalarını yüzde 97, dış kalite göstergesini yüzde 68, üretkenliğini yüzde 35, makine arızalarını ise yüzde 75 oranında iyileştirdi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, gerçekleştirilen yeni denetimler sonucunda fabrikalarında 2006 yılından bu yana iş güvenliği, kalite, maliyet, teslimat ve çevre konularında çok önemli sürekli iyileştirme çalışmaları yapıldığına dikkati çekerek, "Bu bir gelişim yolculuğu ve bu yolda sadece fabrikamızın standartları değil çalışanlarımız da gelişti. Özellikle üretim hatlarımızda çalışan binlerce arkadaşımızın yetkinlikleri çok yüksek seviyelere ulaştı. Her bir arkadaşımız, kendi işini o alanın  yöneticisi gibi ele alabilecek yetkinlikte işini geliştirmek için öneriler üretip bunların hayata geçmesinde aktif rol oynuyor. Bu durum, bizim bugün ve geleceğimiz için son derece değerli" ifadelerini kullandı.

Başaran, dünyadaki sürekli değişimle yoğun rekabet ortamında kendilerini sürekli yenilemeleri ve geliştirmeleri gerektiğini belirterek, "WCM çalışmalarını da bu hedefe hizmet edecek şekilde hiç durmadan devam ettireceğiz. Ar-Ge’ye yaptığımız yeni yatırımlar, nitelikli çalışanlarımız ve üretim kabiliyetimizle ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz" dedi.

"Altın Fabrika" seviyesine yükselen Tofaş, WCC programı kapsamında 2009 yılından bu yana WCM metodolojisinin tedarikçilerinde de uygulanmasına önderlik ediyor. Bugün itibariyle  yıllık yerli satın alma cirosunun yüzde 55'ini kapsayan toplam 30 tedarikçisinde firmanın rekabetçiliğini dünya standartlarına çekmek için ortak çalışmalar sürdürülüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER