Medya
  • 20.1.2019 00:10

TRT Anahaber'in spikeri değişti

TRT, duayen sunucu Zafer Kiraz'ın ayrılığının ardından bir kez daha ana haber spikeri değişikliğine gitti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)'nun efsane ismi, haberciliği ve sunumuyla hafızalardan çıkmayan Türkiye'nin sayılı haber spikerlerinden Zafer Kiraz'ın ayrılığının ardından TRT Ana Haber sunuculuğu koltuğuna Canan Yener Reçber oturmuştu.

Reçber 7 ay süren bu görevden alındı. Bundan böyle eski görev yeri olan TRT Haber’de ekrana çıkmaya devam edecek olan rençber hafta içi hergün sabah 10.00-13.00 arasında yayınlanacak Satır Başı programının sunuculuğunu yapacak.

Canan Yener Reçber Kimdir? 

Canan Yener Reçber Sakarya Hendek doğumuludur. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimini Hendek’te tamamlamıştır. Ardından Üniversitesi İşletme üzerine okumuştur.

Bir gün Sakarya’da Kanal 54 Televizyon kanalında çalışan arkadaşını ziyarete gittiği esnada spikerlik teklifi almış ardından çalışma hayatına Kanal 54 Televizyon kanalı ile adım atmıştır.

Daha sonra Kanal 54 iflas etmiş ardından Kanal 48’den ekip olarak teklif almışlardır. Bir kaç arkadaşı ile birlikte Marmariste çalışmalarını sürdürmüş 2 sene sonra tekrar Sakarya’ya dönüş yapmıştır. Kısa bir süre yerel kanal Kent Tv’de çalışmıştır.

Bir yakını aracılığı ile TRT kanalında Fulin Arıkan ile irtibata geçmiş ve denemenin ardından TRT’te hava durumu sunucusu olarak görev almıştır. Bugüne kadar bir çok program sunmuş, haber editörlüğü ve haber spikerliği yapmıştır. Evli olan Canan Yener Reçber’in eşide spor muhabiridir

Reçber’den boşalan TRT Ana Haber koltuğuna ise hafta sonu ana haberleri sunan Işıl Açıkkar oturdu. 

IŞIL AÇIKKAR ile ilgili görsel sonucu

Hafta içi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programların sunuculuğunu da yapan Açıkkar ile yeni TRT Ana Haber Bülteni pazartesinden itibaren ekranlarda olacak. 

 

Işıl Açıkkar Kimdir?

TRT 1 ekranlarında Hafta Sonu haberlerini sunmakta olan Işık Açıkkar Lise eğitimini İzmir Karşıyaka’da tamamlamış Ege Tv televizyonunda çalışma hayatına atılmıştır. 2 yıl Ege Tv’de çalışan Işıl Açıkkar özel olarak diksiyon eğitimi almıştır. Ardından Yeni Asır Gazetesi’ne ait Yeni Tv ekranlarında çalışmış ve sunuculuğun yanı sıra muhabir olarak görev almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olan Işıl Açıkkar bir süre Kanaltürk’te çalışmıştır.

TRT’nin haftasonu haberlerini ise bundan böyle daha önce TRT Haber'de görev yapan Selcan Doğruöz sunacak.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2019 01:45

İLGİLİ HABERLER