Medya
  • 30.1.2009 11:35

TRT BAYKAL'DAN ÖZÜR DİLEDİ!

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Ergenekon soruşturmasının “firari şüphelisi” konumundaki Tuncay Güney"in canlı yayına çıkarılmasına, “Bakırköy"den birisini bulsaydınız daha tutarlı senaryo yazardı” diye tepki gösterdi.

Şahin, “Sayın Baykal"dan özür diliyorum” dedi.

TBMM KİT Komisyonu"nun TRT Alt Komisyonu, önceki sabah TRT"ye giderek kurum hesaplarını yerinde inceledi ve Şahin ile görüştü.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Güney"in TRT 2"deki canlı yayınının Baykal"a hakarete dönüştüğünü belirterek, TRT"yi kınadı.

Baytok da, Güney"i kastederek, “Devletin yayın organı TRT"de, bir deliye demeç verdirildiğini” söyledi. TRT"nin bu yayını “reytingi artırdı” diye savunduğunu anımsatan Baytok, şöyle dedi:

“TRT programı için söylenecek tek söz, rezil, kepaze bir program olduğudur. TRT, bu deli saçmalamalarına yer vermiştir. Eğer Bakırköy"e gidip, oradan seçme yapsalardı, reyting amaçlı, çok daha tutarlı senaryoları olan birilerini bulabilirdiniz.”

Baytok, reyting kaygısı olan TRT"nin, Almanya"daki Deniz Feneri e.V. davasına yayınlarında niye hiç yer vermediğini de sordu.Deniz Feneri konusuna değinmeyen Şahin, Güney"in Baykal"ı da hedef alan sözlerinin “canlı yayına müdahale edilemediği” için engellenemediğini söyledi.

Canlı yayınların bu tür riskleri bulunduğunu belirten Şahin, “Ben, bu yüzden Sayın Baykal"dan özür diliyorum” dedi.

TRT"nin artık gerçek habercilik yaptığını ve bunun reytingleri artırdığını savunan Şahin, “Ben, bu yayın için soruşturma başlatsam, hiçbir zaman böyle bir yayıncılık başarısı sağlanamaz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:41

İLGİLİ HABERLER