Medya
  • 5.10.2008 12:19

TRT'DE BİN PERSONEL EMEKLİ OLUYOR

TRT'nin yeniden yapılandırılması için çıkarılan yasa sonuç vermeye başladı. Yaklaşık 8 bin personeli bulunan TRT'de personel fazlasının azaltılması için emekli olacak personele yüzde 30 fazla ikramiye ve-rilecek olması, emekliliği geldiği halde emekli olmayan personeli harekete geçirdi. Yaklaşık 1000 personel emeklilik için başvurdu. Emekliliğini isteyen personel, 45 bin YTL yerine 60 bin YTL emekli ikramiyesi alacak.

YENİDEN YAPILANMA

Bir süre önce yürürlüğe giren yasa ile TRT yeniden yapılandırılmaya başlandı. Yasa ile yeniden düzenlenen teşkilat yapısına göre, kaldırılan, birleştirilen, ismi veya yapısı değiştirilen birimlerde daire başkanı, başkan, üye, başkan yardımcısı, bölge müdürü, bölge müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, müdür yardımcısı, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, savunma sekreteri, başuzman, uzman kadroları araştırmacı unvanlı kadrolara atandı.

TEŞVİK İŞE YARADI

Yeni yapılanmada, fazla personel ise başka kurum ve kuruluşlara atanmak üzere havuza gönderilecek. Yasa ile, TRT'de işçi sayılmayan geçici personel, istihdam edilmek üzere uygun görülen pozisyonlara atanacak. Yeni yasayla getirilen, emeklilik teşviki de işe yaradı. TRT'de yaklaşık bin personelin emekliliği geldiği halde emekli olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu personelin emekli olması için yasa ile emekli ikramiyelerinin yüzde 30 oranında fazla almasına imkan veren yasa, personeli ikna etti. Alınan bilgilere göre yaklaşık 1000 personel 45 bin YTL yerine 60 bin YTL ikramiye almak için emeklilik başvurusu yaptı.

Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER