Medya
  • 27.5.2004 00:09

TRT'DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI...

İSTANBUL - İstanbul Radyosu binasının Nato Zirvesi'nde kullanılmak üzere tahsis edilmesi çerçevesinde yürütülen güvenlik soruşturması kapsamında aralarında muhabir ve güvenlik memurunun da bulunduğu 8 TRT çalışanının gözaltına alındığı yönündeki haberler, TRT yönetimi tarafından yalanlandı.


TRT'nin, medya kuruluşlarına yazılı olarak geçtiği açıklamada, NATO Zirvesi'ni izleyecek yaklaşık bin 500 gazetecinin akreditasyonunun TRT Harbiye Radyoevi'nde gerçekleşeceği hatırlatıldı. Açıklamada, NATO Zirvesi nedeniyle, il genelinde alınan yoğun güvenlik önlemleri çerçevesinde, Radyoevi binasında görev yapan kurum personelinin de bu zirvenin öneminin bilinci ile hareket ettiği belirtildi.

 
Zirve süresince, Radyoevi'nde görevli personelin çalışması ile ilgili düzenlemeler yapılmasının son derece normal olduğunun kaydedildiği açıklamada, "TRT özerk bir kurumdur. TRT yöneticilerinin, emniyet görevlilerini kuruma davet etmeleri ve kurum personelinin sorgulanması söz konusu bile olamaz. İsim benzerliği ve askerlik görevi tecili gibi bir iki münferit olayın, böyle yoğun bir güvenlik ortamında ortaya çıkması ise tesadüftür. İddialar tamamen asılsızdır" denildi.


İddiaları ortaya atan Haber-Sen Genel Başkanı Kemal Keleş, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, görevleri nedeniyle bugüne kadar en stratejik yerlere giren TRT çalışanlarının NATO Zirvesi nedeniyle "potansiyel suçlu" ilan edildiğini öne sürmüştü. "Bu operasyon daha ne kadar sürecek?" diye soran Keleş, TRT çalışanlarını potansiyel suçlu ilan eden emniyet görevlilerini ve polisi TRT'ye sokan yönetim anlayışını protesto etmişti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER