Medya
  • 27.5.2004 00:21

AYDIN DOĞAN'IN MEDYASINDA İSYAN ÇIKTI!..

Doğan Gazetecilik çatısı altında birleştirilen Milliyet, Radikal, Posta ve Fanatik gazetelerinde sözleşmeler dağıtılmaya başlandı. Sözleşmede getirilen hükümler, çalışanları olduğu gibi yöneticileri de huzursuz etti.

Milliyet, Radikal, Posta ve Fanatik Gazetelerinin yer aldığı Doğan Medya Center`daki yayınlarda çalışanlaın tümü 3 ay önce Doğan Gazetecilik A.Ş. çatısı altında birleştirilmişti. Uzun süredir hazırlıkları süren yeni iş sözleşmeleri nihayet çalışyanlara dağıtılmaya başlandı.

212 sayılı yasa hükümlerince çalışanlara yeni iş yasaları doğrultusunda hazırlanan bir iş
sözleşmesi ile birlikte bir de telif sözleşmesi dağıtıldı. Ancak her iki sözleşmede de ciddi hak gasplarına yol açacak hükümler bulunması çalışanlar arasından huzursuzluğa neden oldu.

Bugün buna içindeki çalışanlar kendi aralarında yaptıkları küçük grup toplantılarında, sözleşmedeki hak gasplarnın neler olduğunu birbirlerine anlattı. Mail yoluyla da bir çok çalışana ulaştırılan bu usulsüzlükler aşağıda sizin aracılığınzla da okumayanlara uluştırılacaktır.

Çalışanları en çok rahatsız eden hükümler
ikili sözleşme imzalatılması, alınan maaşların bordorlara eksik yansıtılması, açılacak tezminat davalarının kaybedilmesi halinde ödenecek
tazminatın Doğan Yayın Konseyi`nce belirlenecek miktarının sorumlu muhabir ya da yazar tarafından ödenmesi şartı ve daha da önemlisi Telif sözleşmesine eklenen bir madde ile muhabirlerin 5 bin, bölüm şeflerinin 10 bin, müdürlerin 20 bin ABD Doları cezai tazminat ödemesi yükümlülüğü getirilmesidir. Kişilerin görev sıfatına göre bu taminat miktarının daha arttığı da öğrenildi.

Çalışanların büyük kısmı yarın yapılacak toplantıda sözleşmeleri bu şekliyle imzalamayacaklarını birbirlerine söylerken, Mehmet Yılmaz, Milliyet Gazetesi`nde çalışanlara toplantıda ``Ben bu sözleşmeyi imzalamayacağım. İçinize siniyorsa siz imzalayın`` dedi. İsmet Berkan ve Rıfat Ababay ile tüm gazetelerin yazı işleri müdürlerinin de bu karara uyacağı öğrenildi.

MEDYATAVA

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER