Medya
  • 27.5.2004 00:29

EROL AKSOY : MASA, KASA VE BİRKAÇ ŞARAPLA BU BORÇ ÖDENMEZ

Erol Aksoy Yeniköy'deki yalısının karşısında bulunan restorantta basın toplantısı düzenledi. Aksoy,''Bu sabah itibariyle Cine5 dergi grubu ve radyolara da el konulmuş durumda. Biz Cine5 ile ilgili bundan 6 ay önce Sayın Aydın Doğan'la bir protokol imzalayıp TMSF'ye sunduk. Bazı düzeltmeler istediler. Teklifi revize edip geçen aralık ayında sunduk. Bu teklifi alıp, kendi bağımsız denetçilerine verdiler. Denetimde, verilen fiyatın ve projeksiyonun uygun olduğuna dair bir rapor aldılar ama buna rağmen onay gelmedi. 5 aydır randevu istiyoruz. İki defa randevu verdiler. Tahsilat dairesi başkanını hergün telefonla aradım. Görüşme talebinde, borçları ödeyecek bir protokol talebinde bulundum, bir cevap alamadım. Yazılı olarak da tekliflerimizi sunduk. Cine5 ile ilgili 5 ay önce sunduğumuz teklif kamunun lehineydi, tüm tahsilat kamuya gidecekti. '' dedi.

AKSOY'UN BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR
''Masa sandalye koltuk ve diğer eşyaları bile aldılar. Bu geçmiş üç sene içinde en az 20 kere TMSF yetkilileriyle görüştük. Bundan evvel yaptığımız mutabakatlarda bize yüzde 505 faiz işletildiğini tespit ettik. Bu bir haksızlıktır. Bunun düzeltilmesi için uzun süre görüştük. İktisat bankasına el konulduğunda 30 trilyon mevduat açığı olduğu söylendi ayrıca 102 trilyon mevduat açığını bize Merkez Bankası vermedi.Kamuya verilen zarardan bahsediyor bu borcun 5 'te 4' ü hazine bonolarını alan develüasyon borcudur.Aynı zararı taşıyan bir çok bankayı rahatlattılar. Bu doğrusudur. Zannederim el koyup bazı varlıkları yok etmek yanlış olandır.


Daha önce el koydukları 9 şirketimden Kablonet, Türk kablo yayınının yüzde 50'sine sahip. Kablonet benim borçlarımdan yarısından fazlasını ödeyebilecek bir şirketti. Bu şirket iki yıldır TMSF tarafından yönetiliyor. Uzak mesafe telefon hizmeti lisansına bu şirket müracaat bile etmedi. Yine Plato şirketi de öyle. Plato'nun hiçbir banka borcu yoktu.


Bu sabah itibariyle Cine5 dergi grubu ve radyolara da el konulmuş durumda. Biz Cine5 ile ilgili bundan 6 ay önce Sayın Aydın Doğan'la bir protokol imzalayıp TMSF'ye sunduk. Bazı düzeltmeler istediler. Teklifi revize edip geçen aralık ayında sunduk. Bu teklifi alıp, kendi bağımsız denetçilerine verdiler. Denetimde, verilen fiyatın ve projeksiyonun uygun olduğuna dair bir rapor aldılar ama buna rağmen onay gelmedi. 5 aydır randevu istiyoruz. İki defa randevu verdiler. Tahsilat dairesi başkanını hergün telefonla aradım. Görüşme talebinde, borçları ödeyecek bir protokol talebinde bulundum, bir cevap alamadım. Yazılı olarak da tekliflerimizi sunduk. Cine5 ile ilgili 5 ay önce sunduğumuz teklif kamunun lehineydi, tüm tahsilat kamuya gidecekti. Bakalım, raporla tespit edilen teklifin daha üstünde mi, daha altında mı Cine5 'i satacaklar, bakacağız.


İktisat Bankası'nı 17 sene önce aldım. Birçok yenilikler yaptım. Türkiye'ye leasing ve pazarlamayı getirmiş kişiyim. Medyaya girdim. Bir felaket geldi başımıza. Biz bütün mesuliyet ve sorumluluklarımızı kabul ediyoruz. Hiçbir zaman kaçmadık. Çıkan haberler doğru değildir. Kaç kere masaya oturduğumuz, kaç defa teklif verdiğmiiz zaten tüm kayıtlarda vardır. Yalnızca Cine5 bile bizim borcumuzun faizinin yarısını öderdi. Şimdi de, Kablonet'te olduğu gibi el konulan şirketler yavaş yavaş piyasa paylarını kaybedecekler.
Bizler 800 milyon dolarlık bir borç ödeme planını TMSF'ye sunduk ama karşılık alamadık. Bazı davalar açtı demiş Bakan doğrudur. Hakkımı savunmak için açtım bu davaları.Bu felaketi de atlatacağıma inanan ve TMSF'ye ve devlete borçlarımı ödeyeceğimi ümüt ediyordum. Bundan sonra ne olacağını inanın bilmiyorum. Ayakta durmamız ve sağlığımızı bozmamamız gerekir. Siyasetle potikiyalla hiç bir ilgim yok... Sayın bakanın beyenatını yeni aldım . Borçun 1.6 milyar dolar olduğunu söylemiştir bu doğru değildir.


Bizler 800 milyon dolarlık bir borç ödeme planını TMSF'ye sunduk ama karşılık alamadık.Bazı davalar açtı demiş Bakan doğrudur. Hakkımı savunmak için açtım bu davaları.Benim 40 milyon dolara aldığın hisslerimi kendi kendilerine 1 küsür milyon dolara sattılar. Mahkeme bu satışı haksız bularak iptal etti. Ancak devletin vatandaşa haksızlık yapmaması gerektiğine inanıyorum.Ben borçlarımı ödemek istiyen bir vatandaşım. Son olarak borcu ödeyebileceğimiz şirketleri de elimizden alırlarsa ne olacak bende bilmiyorum.Bu sabah itiberiyle Avrupa Amerika Holding'in başında TMSF var artık davaları da geri çekebilirler. Kendimi müdafaa hakkım elimden alınmış oluyor. Bağcıyı dövmek değil üzümü yemek diyor böyle döve döve tahsilat daha mı çok olacak daha mı az olacak göreceğiz.Biz bunu isteyerek değil cebren tahsil ettik diyorlar en büyük tahsilatta benden yapıldı!


Bazı gazetelerde çıkan haberlere TMSF'nin itibar etmemesi lazımdır. Direkt benimle konuşması lazımdır. Sabah 7 ve 8 di buraya geldiler. Biz 10 ile 15 sene istetik geri ödemeyi! Bana yapılan Sayın Uzan'a yapılan değilmiş. Bize yapılan 4789 nolu yasaya göre yapılmış. Arada ne kadar fark var bilmiyorum ama aynısı değil. Masa, kasa ve birkaç kasa şarapla bu borç ödenmez. Ben buna üzülmüyorum ''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER