Gündem
  • 24.4.2009 15:29

TÜRK: ÇÖZÜM YERİ PARLAMENTO

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "DTP'ye karşı devlet ve hükümet tarafından siyasi bir operasyon yürütüldüğünü" ileri sürerek, "DTP olarak, yaşadığımız saldırılara rağmen, çözüm yerinin parlamento olduğuna dair umutlarımızı korumaya devam ediyoruz" dedi.
Türk, şunları kaydetti:
"Gerek Kürt çocuklarının ağır ceza mahkemelerinde ve tutuklu olarak yargılanmaları, gerekse de halkın iradesine gösterilen saygısızca yaklaşımları nedeniyle AKP Hükümetini ve onun politikalarını protesto etmek amacıyla dün 23 Nisan resmi kutlamalarına katılmadık. Bundan amacımız elbette ki 23 Nisan'ı protesto etmek değildi. Bizim tepkimiz hükümet politikalarınadır. Öyle ki bu hükümet döneminde yapılan yasal bir değişiklik nedeniyle çocuklar tıpkı büyükler gibi ağır ceza mahkemelerinde yargılanmakta ve tutuklanmaktadır. Taş attıkları iddiasıyla onlarca yıl hapis cezaları ile cezalandırılmaktadır."
Hakkari'de dün 14 yaşındaki bir çocuğun "polis tarafından öldüresiye dövüldüğünü, savaş meydanlarında düşmana yapılması bile yasaklanan bir uygulamanın 14 yaşındaki bir çocuğa reva görüldüğünü" söyleyen Türk, şunları ifade etti:
"Bu olay demokratik başka bir ülkede yaşansa en azından içişleri bakanı onurlu davranarak istifa ederdi. Ancak dünden bu saate kadar Başbakan ve İçişleri Bakanı bu olaya dair bir tek açıklama yapma tenezzülünde dahi bulunmamışlardır.
Ben, bütün Türkiye toplumuna seslenmek istiyorum; Eğer dün yani 23 Nisan günü İstanbul'da, Trabzon'da, Edirne'de İzmir'de bir özel harekatçı polis, bir çocuğu bu şekilde dövseydi nasıl tepki gösterilirse, lütfen o şekilde tepki gösterin. 'Ama oradaki çocuklar polise taş atmazlar' deyip bu suça ortak olmak istemeyeceğinizden kuşkumuz yoktur. Empati yapabildiğimiz oranda, birbirimizin duygularını anlayabildiğimiz oranda Edirne Hakkari'ye daha yakın olacaktır."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER