Gündem
  • 8.5.2007 17:15

"TÜRKİYE, ÜYELİK YOLUNDA ÜZERİNE DÜŞEN ADIMLARI ATTI VE ATMAYA DEVAM EDECEKTİR"

MUAMMER TAN
ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin, 84 yıllık laik, demokratik cumhuriyet birikimiyle, AB üyelik yolunda üzerine düşen adımları attığını ve atmaya devam edeceğini belirterek, "AB'nin de Türkiye'nin katılımı konusunda benzer kararlılığı göstermesini beklemekteyiz" dedi.


Sezer, 'Avrupa Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında, Avrupa Birliği'nin (AB), Avrupa kıtasına kalıcı barış ve istikrarı getirmeyi amaçlayan tarihsel bir tasarı olduğunu belirterek, "Bu yıl 50. yıldönümü kutlanan Avrupa Birliği'nin benimsediği evrensel değerler ülkemizce de paylaşılmakta, Avrupa'da barış, istikrar, esenlik ve gönencin güvencesini oluşturmaktadır" dedi.

AB'nin temel değerleri olan barış, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin bugün evrensel bir nitelik kazandığına işaret eden
Sezer, şunları kaydetti: "Oluşumuna Türkiye'nin de bugüne dek içtenlikle katkıda bulunduğu bu değerler temelinde, Avrupa bütünleşmesinin tamamlanması ve yaratılan istikrar alanının tüm kıtaya yayılması, içinde yaşadığımız küreselleşme çağında yaşamsal önem taşımaktadır. Bu bağlamda Türkiye, Avrupa Birliği'ne üyelik hedefini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu hedef, Ulu Önder Atatürk'ün Ulusumuza çizdiği çağdaş uygarlık hedefi ve yurttaşlarımızın toplumsal ilerleme isteğiyle örtüşmektedir."

Cumhurbaşkanı Sezer,
Türkiye'nin, 84 yıllık laik, demokratik cumhuriyet birikimiyle, üyelik yolunda üzerine düşen adımları attığını ve atmaya devam edeceğini vurguladı. AB'nin de Türkiye'nin katılımı konusunda benzer kararlılığı göstermesinin beklendiğine işaret eden Sezer, "Ülkemizin katılım sürecinin başarıyla sonuçlanması, AB'nin gelecekteki rolü ve temsil ettiği değerlerin daha geniş coğrafyalarda kabul görmesi yönünden eşsiz bir olanak sunmaktadır. Kendi inandırıcılığını da dikkate alacak AB'nin, bu olanağı
değerlendirerek, ülkemizin katılım sürecinde üzerine düşen sorumlulukları ve yükümlülükleri yerine getireceğini ümit ediyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:23

İLGİLİ HABERLER