Gündem
  • 25.6.2010 12:58

TÜRKİYE'DE KATİL FRANSA'DA TATİL

Azılı terörist Nedim Seven'in, 62 şehidin katili olduğu ortaya çıktı Ancak hakkında müebbet istenen caniyi, Fransızlar serbest bıraktı

Terörün gerçek adresi hep sınırdışını gösterirken, teröristin adresi de hep aynı oluyor! Bir PKK itirafçısının ifadeleri, düşmanın iç yüzünü ortaya koyuyor.

Terör örgütü PKK'ya katılan ve 1991-94 arasında savaşçı kadroda yer alan A.A. isimli terörist, örgütte yaşadıklarına daha fazla dayanamayarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Herşeyi bir bir anlatan A.A., "Behzat" kod adlı Nedim Seven'in, Kuzey Irak'taki Metina Kampı'nda Bölük Komutanı olarak görev yaptığını söyledi.

A.A. ifadesinde, Seven'in katıldığı eylemleri şöyle sıraladı: 26 Mayıs 1992'deki Üzümlü Karakolu, 12 Temmuz'daki Işıklı Karakolu, 20 Temmuz'daki Sivritepe Karakolu, 12 Ağustos'taki Hakantepe Üs bölgesi, 25 Ağustos'taki Çukurca merkezdeki cezaevi, hükümet konağı, polis lojmanları kaymakamlık konutuna yapılan saldırı ve 13 Eylül 1992'deki Aktütün Karakolu baskını... İşte tüm bu baskınlarda Seven başrolü oynamıştı. Acıların bilançosu ise ağırdı.

Olaylarda 53 asker, 7 geçici köy korucusu, 2 sivil vatandaş şehit olurken, 33 asker ile 3 vatandaş ise yaralanmıştı. Peki Nedim Seven ne olmuştu? Seven, pek sevdiği ve sevildiği Fransa'ya gitti, burada PKK'nın gizli kasası haline geldi. Fakat bir süre sonra kara para aklama suçlarına karıştı. Bu yüzden tutuklandı. Ama Fransa mahkemeleri, Seven'i "adli denetim şartı" ile serbest bıraktı. Oysa Seven hakkında, 3 ayrı tutuklama kararı vardı. Seven'in iadesi için Adalet Bakanlığı'nın talepleri ise Fransa tarafından 2 kez reddedildi.

TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:34

İLGİLİ HABERLER