Medya
  • 16.5.2004 02:26

VEKİLLER BASINI İNTERNET ÜZERİNDEN TAKİP ETMEYE BAŞLIYOR

Meclis Başkanlığı, günlük 10 bin sayfayı bulan ‘Basında Bugün' kupür bültenini elektronik ortama taşıyor. E-Meclis projesi kapsamında TBMM ve vekiller ile ilgili basında çıkan bütün haberler bilgisayar üzerinden izlenebilecek.

Deneme aşamasında olan sistem 21 Mayıs'tan itibaren hizmete girecek. Meclis Başkanlığı'nın bu uygulamaya geçişi sayesinde günlük 10 bin fotokopiyi bulan bülten masrafı ortadan kalkacak. Meclis bu sistemle aylık 20 milyar liradan fazla tasarruf sağlayacak. Milletvekilleri de haklarında çıkan haber ve yazılar ile Meclis haberlerini bulundukları yerden internet üzerinden takip edebilme imkanına kavuşabilecek.

Meclis Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, bir haftadan beri, milletvekillerine dağıtılan bültenin ilk sayfasına koyduğu açıklama ile yeni sistemi duyurmaya çalışıyor. Söz konusu açıklamada milletvekillerinin gazete haber ve yorumlarına TBMM içerisinde "http//tbmm.intranet" adresinden TBMM dışında ise "http://meclis.interpress.com.tr" adresinden kullanıcı adresi ve şifre ile izleyebileceği belirtiliyor. Açıklamada, 21 Mayıs'tan itibaren her gün milletvekillerine gönderilen ‘Basında Bugün' isimli bültenin dağıtımının durdurulacağına da dikkat çekiliyor.

Yeni sistemle beraber Başkanlık, komisyonlar, genel siyaset yasama haberleri, milletvekilli hakkında çıkan haber ve yorumlar ayrı ayrı takip edilebilecek. Sistemde milletvekilleri alfabetik sıraya göre yer alıyor. Bu isimlere göre kupürün detayı okunabiliyor. Sistemde arama motoru da bulunacak. Milletvekilleri bu sayede geriye dönük arama da yapabilecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER