Spor
  • 24.6.2014 18:47

'Verilen karar yeniden yargılama kararı değildir!'

Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatlarından Hakan Orhan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aralarında Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'da dahil olmak üzere 17 kişinin, "İnfazının durdurulması ve yeniden yargılanması" yönündeki kararının kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Orhan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında şok bir ayrıntının yer aldığını belirterek, "Verilen karar, 'Yeniden yargılama kararı' değildir. Ceza Hukukunda yeniden yargılama 3 aşamalı bir işlemdir. Ceza Muhakemeleri Kanununun 318'nci ve devamındaki maddeleri çok açıktır. 1'nci aşama, 'Yeniden Yargılama talebini kabule değer bulmak', 2'nci aşama 'Yeniden yargılama kararı vermek', 3'ncü aşama ise 'Yeniden yargılama' yapmaktır" ifadelerini kullandı.

"İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Orhan'ın açıklamaları şöyle devam etti:

"Yeniden yargılama müessesinin birinci aşamasını; istemin kabule değer olup olmadığını belirlemek için yapılacak inceleme oluşturur. Mahkemenin dünkü kararı, 318. madde gereğince talebin kabule değer olduğuna dair bir karardır. Bu karara karşı itiraz yolu açık olup Trabzonspor olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz hakkımızı kullanacağız. İtirazımızın, reddedilmesi halinde 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2'nci aşamaya geçecek, yeni olay ve delillerin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına hiçbir etkisi olmadığını saptarsa, yargılamanın yenilenmesi istemini esassız olması nedeniyle, reddedecektir. Mahkeme, soruşturma ve araştırmalar ışığında yargılamanın yenilenmesi istemini esaslı ve kabul edilebilir bulursa, yargılamanın yenilenmesine ve duruşma açılmasına karar verecektir. Bu karar da itiraza tabidir. Kısaca İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz, 'Yeniden yargılama kararı' vermemiştir."
Yunus Emre SEL, Trabzon-DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER