Ekonomi
  • 24.5.2007 06:15

YENİ UYGULAMA YOLDA: YTL'DEN TL'YE GEÇMEYE HAZIRLANIYORUZ!..

ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TL'den 6 sıfırı atma çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, şimdi 1 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci aşamaya, YTL'den TL'ye geçişe hazırlandıklarını bildirdi.

Merkez Bankasının 75. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi işbirliği ile ''Cumhuriyet Dönemi Banknotları'' sergisi açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde banknot serüvenini anlattı.

Türkiye'de banknotlarla ilgili en önemli tarihlerden birinin de 6 sıfırın atıldığı 1 Ocak 2005 tarihi olduğunu kaydeden Yılmaz, paradan 6 sıfır atma operasyonunun kapsamlı bir planlama ve geniş bir katılımla başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yılmaz, ''Şimdi 1 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci aşamaya, yani tekrar YTL'den TL'ye geçişe hazırlanıyoruz. Birinci aşamada olduğu gibi parasal dönüşümün ikinci aşaması için hepinizin katkılarını isteyeceğiz ve bu büyük değişimi yine birlikte başaracağız'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:57

İLGİLİ HABERLER