Spor
  • 7.11.2007 00:45

ZICO :PSV'Yİ YENERSEK BÜYÜK AVANTAJ SAĞLARIZ

İSTANBUL  - Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "PSV Eindhoven'ı yenersek grupta büyük bir avantaj kazanmış olacağız. Biz şu anda kendimize bağımlıyız. 3 maçtan 2'sini sahamızda oynayacağız. Bu maçlardan galip ayrılarak bir üst tura çıkacağız" dedi.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ile Sarı-lacivertli futbolculardan Gökçek Vederson, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. PSV Eindhoven'ı yarın yenmeleri durumunda rakipleriyle aralarındaki puan farkını 4'e çıkaracaklarını ifade eden Zico, "Şampiyonlar Ligi'ndeki her maç önemli. Bu tip maçlarda, dikkat, azim ve kararlılıktan birisi eksik yapılmaz. Bu söylediklerimizin olacağı bir gece geçirmemiz gerekiyor. Yarınki PSV Eindhoven maçını kazanırsak en yakın rakibimizle aramızdaki puan farkını 4'e çıkaracağız ve bu maçta alacağımız galibiyet bir üst tura çıkma şansımızı çok büyük derecede artıracak. Biz şu anda grupta kendimize bağımlıyız. Kalan 3 maçtan 2'sini evimizde oynayacağız. Bu maçları kazanırsak, bir üst tura çıkıyoruz. Şampiyonlar Ligi'ndeki istatistiklere baktığınızda kendi evindeki maçlardan galibiyetle ayrılan takımlar bir üst tura çıkıyor ve yarın da biz kendi evimizde oynayacağız. Bu da bizim için bir avantaj" ifadelerini kullandı.


PSV Eindhoven'da yaşanan teknik direktör değişikliği ile ilgili soruya Zico "Bu iki yönlü bir etki yapabilir. Yarın karşılaşacak iki takım da büyük ekipler ve birbirini iyi tanıyor. Teknik adam değişikliği yolun ortasında yapıldığı zaman belki belirli bir şekilde etkilenme olabilir.
Ancak PSV Eindhoven'lı oyuncuların tecrübesi ve kaliteli oyuncuları var. Ancak her şeyden daha çok önemli olan sahada yapılanlardır" dedi.


Yarınki mücadelenin Eindhoven'daki gibi çekişmeli geçeceğini düşündüğünü söyleyen Zico, "İki takım da büyük bir ekip. Elbette çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum. İki ekip de galibiyeti düşünüyor. Saha avantajı bizden yana, Hollanda'da haksız bir karar vardı. Bana göre Deivid'in atılması haksızdı. Umarım yarın da böyle bir kararla karşılaşmayız" diye konuştu. Kart cezası nedeniyle yarın forma giyemeyecek Deivid ve Lugano'nun oynamayacak olmasının takımı olumsuz etkileyeceğini düşünmediğini belirtenZico, bu oyuncuların yerine forma giyecek oyuncuların onları aratmayacağını düşündüğünü kaydetti.

Zico, Deivid ve Lugano'nun yerine yarın kimlerin oynayacağı yolundaki soruya ise "Yarın sahada göreceksiniz" şeklinde cevap verdi.


"Inter'i de yenerek gruptan lider çıkmayı düşünüyor musunuz?' sorusu üserine Brezilyalı teknik adam, "Elbette ki bir işe başladığınızda en iyisini hedeflersiniz. Ben iyimser bir insanım. Gruptan birinci olarak neden çıkmayalım. Birincilik en iyi sonuçsa neden olmasın. Amacımız hep en iyi sonuçları alıp çıkmak" ifadelerini kullandı. Inter'de forma giyen Figo'nun ayağının kırılması nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olmasının üzücü olduğunu belirten Zico, gruptan çıkılması durumunda elindeki kadroyu yeterli bulup bulmadığı sorusuna ise, "Adım adım gitmeliyiz. Önce önümüzdeki hedefleri gerçekleştirmeliyiz. Sonuçlara göre bu konulara yorum yaparız'' şeklinde cevap verdi.


Zico, Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı sonuçlar alması konusunda ise, "Fenerbahçe büyük bir ekip ve Avrupa'nın önde gelen takımlarından. Böyle olunca futbolcuları da kaliteli. Futbolcuların kendilerine güvenleri var. Bundan sonra yapılması gerekenleri de antrenmanlarda yapıyoruz. Sakatlıklar olduğunda da yerine oynayan oyuncular gereğini yapıyor" diye konuştu.


Sarı-lacivertli futbolcu Gökçek Vederson ise, Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacaklarını belirterek, "Maçın zorluk derecesini ve gücümüzü biliyoruz. Yarınki maçta kendi ritmimizi sahaya yansıtıp, kendi futbolumuzu oynadığımız takdirde sahadan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.


Fenerbahçe'de elinden gelen en iyi iyi performansı sergilemeye çalıştığını belirten Vederson, son dönemdeki çıkışında Roberto Carlos'un ne kadar etkili olduğu sorusu üzerine ise, "Roberto Carlos ile oynamak benim için büyük bir şans. Sadece Roberto Carlos ile değil, Edu, Alex ve Lugano ile de oynamak benim için çok önemli. Bu oyuncularla oynarken kendinizi aşıyorsunuz. Yapabileceğinizin daha iyisini yapıyorsunuz" dedi.


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisini A Milli Takım'ın Norveç maçı kadrosuna alabileceğinin hatırlatılması üzerine de Vederson, "Ben her zaman için düzgün çalışıyorum ve işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Eğer Milli Takım'a seçilirsem, bundan gurur ve mutluluk duyarım. Bu konuda da umutluyum" ifadelerini kullandı.


Vederson, son olarak üzerinde 'No Way Out' (Çıkış yok) yazılı tişörtle basın toplantısına katılması konusunda ise, "Buraya gelirken, bir Fenerbahçe ürünü olduğu için, Fenerbahçe'nin ürünü olduğu için önüme bu geldi ve ben de bunu seçtim" diyerek sözlerini noktaladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER