Gündem
  • 30.11.2004 00:09

ABD BÜYÜKELÇİSİNDEN İNSANI ÇİLEDEN ÇIKARACAK AÇIKLAMA!..

HASAN ESEN
ANKARA  - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD'nin Irak'ta soykırım uyguladığına ilişkin iddiaların 'temelsiz, kışkırtıcı ve hakaretamiz' olduğunu savundu.


ABD Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD ve koalisyon güçlerinin Felluce'deki operasyonlarına ilişkin basın ve yayın organlarında son birkaç haftadır 'gerçeğe aykırı bir tablo çizildiği' savunuldu. Bunlar arasında en tuhaflardan birinin de ABD'nin Irak'ta soykırım uyguladığı iddiası olduğu kaydedilen açıklamada, "Böyle bir ima temelsiz, kışkırtıcı ve hakaretamizdir. Felluce'de düzenlenen operasyonların amacı, kente sızarak Iraklıları terörize eden, Iraklıları ve aralarında Türk kamyon şoförleri ve müteahhitlerinin de bulunduğu yabancıları öldürenlerin temizlenip, kent halkının özgürleştirilmesidir" denildi.

Operasyon sırasında sivil halka gelebilecek zararın en aza indirilmesi için koalisyon güçlerinin ellerinden geleni yaptığı ifade edilen açıklamada, bazı gazetelerde yer alan Amerikalı askerlerin Felluce'de sivilleri kasıtlı olarak öldürdüğü iddiasının tamamen saçma olduğu ileri sürüldü.

ABD askeri güçlerinin Felluce'de kimyasal ve atom silahları, zehir gazı, sinir gazı, misket bombaları, fosfor bombaları ve napalm bombası kullandığı yönündeki iddiaların da asılsızlığının kanıtlanabileceği kaydedilen açıklamada, söz konusu haberlerin kaynak gösterilmeden veya kimliği belirsiz gözlemcilere atfedilerek verildiği veya bölgedeki kaynağı kuşkulu internet sitelerinden alındığı savunularak, "Güvenilmez kaynaklardan alınan, doğrulanmamış haberler geçerli sayılamaz ve ABD'nin Irak'taki faaliyetlerine ilişkin sorumluluk sahibi bir tartışmada yeri olamaz" denildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER