
ABD: "KÜRT SORUNUNUN MUHATABI DTP'DİR!"
NAMIK DURUKAN
ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Lora Corry ile görüşen DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Kürt sorununun çözümünde muhatabın DTP olduğunu belirterek, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un kahvaltılı toplantıya DTP'yi davet etmemesini eleştirdi.
Corry, dün DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’la sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşme Birdal’ın isteği üzerine bir pastanede gerçekleşti. Birdal Corry'e pişmanlık yasası hakkında DTP’nin görüşlerini aktardı. Birdal’ın, kısa bir süre önce Wilson’un büyükelçilikte verdiği ve DTP dışındaki Kürt siyasetçilerin katıldığı sabah kahvaltısına davet edilmediği için ikili görüşmenin, büyükelçilik ve meclis dışında bir yerde gerçekleşmesini istediği öğrenildi.
Bize kapı gösteriyor
Hükümetin Kürt sorununun çözümüne yönelik politikalarını da eleştiren Birdal, “Erdoğan çıkaracağı af yasası ile dağdakilere inin diyor. Ama bu sorunun muhatabı biz olan DTP’ye Meclis'te kapıyı gösteriyor. Başbakan, zaten Genelkurmay Başkanı'na da bildiğini söylemişti. Anlaşılan o ki ABD’nin bu plandan haberi var'' dedi.