ABD : TÜRKİYE'DEN HAMAS'LA NE KONUŞTUKLARI HAKKINDA HENÜZ BİR BİLGİ ALMADIK
WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Filistin'de seçim kazanan Hamas heyetinin Türkiye'yi ziyareti konusunda henüz Türkiye'den bilgi almadıklarını, görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili bilgi almayı beklediklerini söyledi.McCormack, düzenlediği günlük basın toplantısında Hamas heyetinin Türkiye'yi ziyaretine ilişkin bir soru üzerine, ''Bu konuda vereceğimiz cevap, Rusya'nın Hamas üyeleriyle görüşmesiyle aynı. Bu, devletlerin kendi başlarına yapacakları bir seçimdir. Görüşmeyi seçerlerse, samimiyetle, böyle bir temasın sadece Hamas'a, uluslararası toplumun isteklerini karşılama yönünde açık bir mesaj verilmesi yönünde kullanılmasını kuvvetle cesaretlendiriyoruz ve bunu bekliyoruz'' dedi.
''Türkiye'de bunun olduğuna inanıyor musunuz'' sorusu üzerine McCormack, ''bu temaslarla ilgili Türklerden henüz bilgi almadık. Elbette ne olduğuyla ilgili bilgi almayı bekliyoruz'' diye konuştu.
Rusya'nın Hamas üyelerini ülkesine davet etmesine ilişkin sorulara da cevap veren McCormack, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın, Hamas ile bir görüşme yapılması durumunda, uluslararası toplumun mesajlarını iletme yönünde ABD Dışişleri Bakanlığı'nı temin ettiğini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:59