ABD'LİLER MİLLETVEKİLLERİNİ 'TEZKERE' ABLUKASINA ALDI
Türkiye'nin Irak'a asker gönderme konusunun yeniden gündeme gelmesi üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlar, milletvekilleriyle görüşmelere başladılar.
Türkiye'nin Irak'a asker gönderme konusunun yeniden gündeme gelmesi üzerine, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli diplomatların milletvekillerinden randevu talep etmeye başladığı, bazı milletvekilleriyle görüşmelerin yapıldığı belirtildi.
Özellikle AK Parti milletvekilleriyle görüşmeler yapan ABD'li diplomatların Irak'a asker gönderilmesi konusunda TBMM'nin nabzını tutmaya çalıştıkları öğrenildi. 1 Mart'ta yaşanan tezkere olayı nedeniyle ABD'li diplomatların,yeni bir tezkerenin gündeme gelmesi durumunda Meclis'ten ne tür bir karar çıkacağını ölçmeye çalıştıkları ifade edildi.
İlk tezkeredeki gibi
ABD'nin Irak'a müdahalesi aşamasında milletvekillerini yakın markaja alan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlar, Irak'a asker gönderme konusunun yeniden gündeme gelmesi üzerine ''tam saha pres'' uygulamaya başladıkları belirtildi.
1 Mart tezkeresi öncesinde milletvekilleriyle sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere bir günde 3 vakit görüşen ABD'li diplomatlar birçok milletvekiliyle de TBMM'deki bürolarında görüşmeler yapıyorlardı.
Dönemin ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson ile büyükelçilik siyasi işlerden sorumlu müsteşar yardımcısı Nicolos Kass milletvekilleriyle bire bir görüşmeleri yürütmüşlerdi.
Ancak 1 Mart tarihli tezkerenin yeterli oyu alamaması üzerine hayalkırıklığına uğrayan ABD'li diplomatların bu kez daha dikkatli hareket ettikleri öğrenildi. ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Edelman'ın henüz Türkiye'deki görevine başlamaması nedeniyle milletvekilleriyle temaslar diğer diplomatlar tarafından yürütülüyor.
Bu arada 15 Ağustos'ta Ankara'daki görevine başlayacak olan yeni büyükelçi Edelman'ın göreve başlama tarihinin, gelişmelere göre ''öne çekilmesinin'' sözkonusu olduğu bildirildi.
yenisafak
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:24