AĞAR: ''ATIN TAŞIMADIĞI BİR İKTİDARI BU MİLLET TAŞIYACAK MI?''
ESİN ŞAHİN
ISPARTA - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar
Başbakan Erdoğan'ın attan düşmesine atıfta bulunarak, ''Atın taşımadığı bir iktidarı bu millet taşıyacak mı? Herkes bunu merak ediyor'' dedi.
DYP lideri Mehmet Ağar bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Isparta'da öncelikle Isparta İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ağar ardından Atabey Belediyesi'nin organize ettiği sünnet şöleni yemeğine katıldı. Yemek sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağar, bir basın mensubunun ''Doğru Yol Partisi'nin sembolü kırattır. Herkes ata binebilir mi?'' şeklindeki sorusuna, ''Kimse ile dalga geçecek değiliz. Bu kendi tercihidir. Ancak atın taşımadığı bir iktidarı bu millet taşıyacak mı? Herkes bunu merak ediyor. Milletin sağduyusu ile taşıyamayacağını umut ediyorum'' dedi.
Ardından resepsiyon krizi ve Yüksek Askeri Şura ile ilgili soruları yanıtlayan Ağar, ''Meclisteki sayısal demokrasinin uzlaşma sanatı olduğunu söyleyenler kendileri ile çelişki içerisindedirler. Gelenekler, kurumların sağlığını ve gücünü ortaya koyar. Gelenekleri hiçbir zaman zedelememek lazım. İktidarlar sadece kendilerine oy verenlerin iktidarı değil, bütün Türkiye'nin iktidarıdır. Her bayram, her resmi toplantı bu yönüyle gündeme gelecekse, milletin bundan mutlu olması mümkün değildir. Meseleleri çözmek hükümetin işidir'' dedi.
HADEP'in oylarının iptal edilmesi halinde DYP'nin oylarında artış görüleceğinin hatırlatılması üzerine ise Ağar, ''Bu, bir hukuk sürecidir. Yargıtay'dan karar ne şekilde çıkacak göreceğiz. Verilecek kararlar itiraza kabil olmayan kararlardır. Büyük ihtimalle bu yıl içerisinde karara bağlanabilir'' diye konuştu.
Bunun yanı sıra DYP'nin içerisindeki iç çekişmelere de cevap veren Ağar, ''DYP'nin ilk hedefi genel seçimdir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. DYP sağlam ve istikrarlı bir ilerleyiş içerisindedir. Bu milleti yoksullaştıran sistemi yerlebir edecek güçteyiz. Mahalli seçimler bunda bir etaptır. DYP'ye uzun süredir musallat olan iç mücadeleden ve kendi kendisine rakip olmaktan çıkıyor'' şeklinde konuştu.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, basın açıklamasının ardından vefat eden İslamköy Belediyesi eski Başkanı Mehmet Tuna'nın evine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından da Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti.
Ağar'ın, Gönen, Güneykent, Aydoğmuş, Kılıç, Senir ve Keçiborlu İlçe teşkilatlarını da ziyaret etmesi bekleniyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:26