KAYNAK : Haber Vitrini
Elazığ'dan bağımsız milletvekili adayı olan Mehmet Ağar, eski partisi DYP'den 'gönül rızası' ile ayrılmadığını, DYP Lideri Tansu Çiller'in kendisini dışladığını öne sürdü.
Seçim çalışmalarını Elazığ'dan yürüten İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, gündemdeki gelişmeleri AKŞAM'a değerlendirdi. Hazırlıkları süren partinin bu yılın sonunda veya yeni yılın ilk haftasında kurulacağını kaydeden Ağar, şu bilgileri verdi: 'Milletle bütünleşmiş, tabandan tavana doğru gelişen bir yapılanma modelini hazırlayıp uygulayacağız.
10 veya 12 maddelik bir tüzükle genel başkanın parti içi iktidarını emniyet altına alıcı değil, siyasette millet tarafından itibar gören, partinin her kademesine gelişte sandığın dışında hiçbir şeyin önem kazanmadığı bir model ile çıkıyoruz. Kuracağımız parti milletimizin ihtiyaçlarını karşılamaya kifayet edecek noktada olacak.' DYP'den gönül rızası ile ayrılmadığını, Çiller'in kendisini dışladığını öne süren Mehmet Ağar, konuşmasını şöyle sürdürdü: '1999'daki seçimde Elazığlılar beni milletvekili adayı görmek istiyordu. Ancak parti genel başkanı ve üst yönetimi bana Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını teklif etti. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Kendileri de bundan başka bir şeyi kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu, bizi partiden doğrudan uzaklaştırmadıkları için bu bahane ile uzaklaştırma arzusundan kaynaklanıyordu.'(Akşam)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:28